tisdag 13 november 2012

Dagens Musiktips - Mud Walk

Det är alltid lika kul att presentera bra Svenska band.
Att dessutom få det stora nöjet att presentera Svenska band som levererar tung skön bluesig rårock med rötterna i ett svängigt 70-tal är extra kul (även om det som tur är inte är speciellt ovanligt nuförtiden).
Att, som i dagens presentation, få presentera ett band som passar in på allt det som beskrivits härovan och som dessutom har en besättning bestående av idel unga kvinnor, det tillhör inte vanligheterna.
Dock är det en ynnest.

Så, with no further ado, låt mig presentera, Mud Walk!


Mud Walk residerar numera i Stockholm, men bildades 2009 på Gotlands folkhögskola.
Line up är Johanna Bayard, Anna-Stina Jungerstam, Jonna Wikblad, Liv Platzer, Stina Årman-Assargård, Jonna Karlsson.

Bandet släppte i September sin andra EP, "The Drifter´s Forgotten Lore" som man till största delen spelade in i San Fransico. 2011 släpptes EP:n "Barefoot Band" .

Musiken är dränkt i toner från gångna tider. Tider när svänget och själen var minst lika vikta ingredienser som något annat. Det svänger, gungar och svettas. Jag blir helt enkelt glad av att höra deras musik. Stundtals får jag känslan av ett Big Brother & Holding Company fast tyngre och även om inte sången har Janis Joplins raspighet så finns där hennes känsla, innerlighet och uttryck.

Jag vill verkligen höra mer och kommer definitivt hålla utkik efter livespelningar här i Stockholm (missade tyvärr dem på Debaser i Onsdags, men då visste jag inte ens om deras existens) :-).


 Du kan lyssna på båda EP:na på Spotify eller ännu hellre köpa dem, lär vara bästa sättet att tvinga fram en fullängdare. Digitalt hittar du dem här på Klicktrack. Eller om du är som vissa andra läsare här, suktande efter fysiska alster, läs vinyl, så ta kontakt med bandet på Facebook.

1 kommentar:

  1. Låter intressant, ska lägga ett öra på detta.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...