tisdag 14 juni 2016

Recension - Jorn : Heavy Rock Radio

Den mäktiga rösten från  vårt grannland Norge, Jorn, är tillbaka med en ny platta. Denna gång så bjuds vi upp till dans i en kavalkad av radiohits. Här är det inte så mycket frågan om det är låtar med hitpotential eller inte, för vi har nog alla hört dem förr.  En coverplatta med andra ord.

Blev först lite misstänksam och undrade om detta verkligen är något rock världen behöver i det här läget. Och nej, det gör den väl egentligen inte.

Det  till trots, några av låtarna stöps om i en skön och klassisk Jorn-mall och skulle säkert bli uppskattade överraskningar på hans konserter eller som bonusspår på någon platta här och där.  Dock blir det lite mycket i detta formatet, trots att man lyckats stöpa in det i ett finurligt koncept.

Skall man vara lite elak är det lite som när Black Ingvars gjorde hårdrock av gamla barnklassiker. Lite kul här och där, men tröttsamt när det blir för mycket. Och även om det ibland är kul att höra hur bra en poplåt ter sig i vacker Metal skrud, så är det kanske inte alla låtar som behöver en sådan förvandling.

Men, som vanligt håller Jorn och hans mannar en osedvanligt hög kvalitet och det är alltid kul. Dessutom så skulle en hel del, kanske rent av allihopa låtarna kunna kvala in i min egen avsomnade artikelserie "man kan inte förneka en bra låt".

Jag har velat fram och tillbaka på vilket betyg denna skiva skall få, det har svängt mellan en 2:a för att skivan känns lite Mehh... Men så uptäcker jag att swn om inte annat får mig att gå och småtralla på Queens gamla dänga "Killer Queen" och då svänger pendeln över till en svag 3:a för detta. Om än under viss protest.
Ett mellanalbum för Jorn Lande, absolut inte mer.

 
 
 
 
 
 
Sammanfattning:
Betyg 3/5

Favoritspår:   Killer Queen
Skivbolag: Frontiers Records
Release:3:e Juni 2016
 
Låtlista:
1. I Know There's Something Going On
2. Running up That Hill
3. Rev on the Red Line
4. You're the Voice
5. Live to Win
6. Don't Stop Believing
7. Killer Queen
8. Hotel California
9. Rainbow in the Dark
10. The Final Frontier
11. Stormbringer
12. Die Young

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...