onsdag 18 februari 2015

Recension : The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground

The Midnight Ghost Train släpper sitt tredje studioalbum Cold Was The Ground. Ett album som är som en smocka i vintermörkret. Med sin högoktaniga, nedstämda och bluesiga Stoner vräker dom fram på dammiga vägar.
Dundrande trummor och mullrande bas tillsammans med riffsäker gitarr lägger en blytung grund där  Steve Moss röst får rocka loss. En röst som kanske inte borde vara en favorit hos mig, men trots att den låter som om man körde ett mindre grustag i en cementblandare, så fullkomligt smälter jag.

Musiken landar i ett landskap mellan Kyuss och Clutch, utan att för den skull förlora sin egen identitet och särprägel. Framför allt är det varm och organisk rock.

Även om skivan i sig rullar på i ett galet gungande, så är min favoritlåt den stillsamma och mångbottnade "The Little Sparrow". Dels en hyllning till Edith Piaf (Den lilla sparven) och hennes örhänge "Padam Padam". Men även ett ode till musikens dualitet, både dess tjusning och förbannelse. Helt underbar. Dels har den en hypnotisk basslinga och en skön jazzshuffle trumma, men framför allt så viskas sången fram på en lite typisk Noir-deckar maner.

Är du dessutom som jag, novis på bandet, så är det ju extra gott att veta att man hittar deras bakkatalog på Spotify. Sett från det jag hittat om och med bandet verkar det dessutom vara en hårt jobbande trio med en stor dos humor och självdistans och sånt gillas ju lite extra.

Cold Was The Ground bara växer och växer för varje lyssning. "The Little Sparrow" riskerar att hamna på min lilla lista över favoritlåtar genom tiderna. Det i sig räcker till ett bra betyg. Sedan har vi ett coolt band med ett hårt namn, för att inte tala om titeln på skivan och det ursnygga omslaget. Vilken combo. En lätt fyra!
Släpps den 27:e Februari på Napalm Records.

Mer om bandet:
www.themidnightghosttrain.com
www.facebook.com/themidnightghosttrain4 kommentarer:

 1. Jag tycker att de nya låtarna jag hört låter bättre än deras äldre låtar. Spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag håller med. Ett kliv i rätt riktning.

   Radera
 2. Låter väldigt bra, gillade deras förra platta "Buffalo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här är snäppet bättre tycker jag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...