fredag 30 mars 2012

Lemmy the Hippie God

Herrens vägar äro outgrundliga brukar det heta så fort religiöst folk inte riktigt kan förklara saker, och när det kommer till detta lilla inlägg så ligger uttrycket nära till hands.

Sedan  jag läste detta inlägget, om det excellenta bandet Year of The Goat, på Jarmos blog, A Fair Judgement så har jag varit lite insnöad på Sam Gopal.

Dels för att dom är ursprunget till den eminenta The Dark Lord på YOG debut EP, men även för att Gitarr/Sång hanteras av ingen annan än Lemmy Kilmister, fast här under namnet Ian Willis.Det i sig gör dom intressanta i sig. Sedan är det bara så att skivan är en liten diamant i sig.

En låt som man har med på sin skiva är Donovan covern The Season of the Witch, och under lite undersökningar runt den låten (mer om det senare) snubblade jag över följande klipp med Sam Gopal, där Lemmy visar sin lite mer Hippie:eska sida.I kommentarerna till föregående videoklipp finn det en rekommendation till att lyssna och jämföra med den lite udda fågeln i Motörhead's digra låtlista -Dead and Gone. Viss likhet kan man ana. :-)Så här funkar min hjärna en alldeles vanlig Fredagsmorgon....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...