lördag 29 november 2014

The Unholy Grale - Ghost eget öl

Kärt barn har många namn.
När mina barn gick på dagis, blandade dom vatten och mjölk och kallade det spökvatten. Vilket är en dryck jag aldrig riktigt fått smak för, men nu finns det i stället en spököl för pappa, eller om man så vill, rockgruppen Ghosts egen öl "Grale".

Det finns många roliga referenser i denna ondskefullt mörka öl, tex. 6,66% the number of the alkohol. Man kan säga vad man vill om denna Merchandise öl, men faktum kvarstår, det är bryggt hos en av Sveriges mest renommerade bryggerier, Nils Oscar, tillsammans med ett av Sveriges nu mest framgångsrika hårdrocksband, Ghost. Det är fakta. Sug i er.
Spader Ess är nu stolt över att vara en av de första med att bjuda på ett utlåtande om hur denna oheliga kombination fungerar.
Är det lucifer (ljuset) i tunneln, eller är det mörkret som invaderat mitt hem? Både och skulle jag säga. Ölen, som är en Scotch Ale, är mörk som synden själv, och smakar tillika rätt mörkt. Det är en mjuk och behaglig malt/humlekombination som jag är övertygad om sitter som en påvehatt till skinkmackan i jul. Inte så bitter och inte så sötsliskig som många andra mörka öl denna årstid. Dessutom, är det verkligen ett ljus i mörkret vad det gäller bandrelaterade drycker. Jag läste i någon presentation att den inte skulle vara diabolisk i smaken, men jag håller inte med, den är helt enkelt djävulskt god. Till och med frugan, som är väldigt kritisk när det kommer till öl tyckte den var riktigt god. En strimma ljus i vintermörkret.

Släppet på Systembolaget, via Brands For Fans, är som sagt den 1:a December och man kommer att sälja den via beställningssortimentet i partier om 6 styck. Boka i tid, för det är en begränsad upplaga om 10.000 flaskor och jag kommer garanterat lägga en liten beställning.

Som ett av mina favoritcitat från en av mina absoluta favoritfilmer, Exorcisten, lyder.
-Fear The Priest. Kan jag bara säga, frukta denna mörka öl, den är lömsk.

Eftersom man skall vara mindre ond så här inför julen, om man vill ha klappar i säcken, så tänkte jag passa på att ha en liten tävling. Bilden här ovan är en lite gåta, eller rebus, som anspelar på vilken låt som spelas här hemma nu när Grale avnjutes. Priset är i dagsläget okänt, men något blir det. Vinnaren dras slumpmässigt från de som ger det rätta svaret i kommentarsfältet. Tävlingen avslutas på min födelsedag, den 7:e December.

13 kommentarer:

 1. Here comes the sun, och grattis i förskott!

  SvaraRadera
 2. Ölglas

  Patrik hådell
  hyttevägen 15
  82532 iggesund

  SvaraRadera
 3. Min gissning: Den onda covern av Here Comes The Sun! (ahrimansweden@gmail.com)

  SvaraRadera
 4. Min gissning: Den onda covern av Here Comes The Sun! (ahrimansweden@gmail.com)

  SvaraRadera
 5. Kopplingen med Ghost öl och Beatles ölglas leder till du lyssnar på Here Comes the Sun.

  SvaraRadera
 6. Kopplingen med Ghost öl och Beatles ölglas leder till du lyssnar på Here Comes the Sun.

  SvaraRadera
 7. Ghost öl och Beatles ölglas leder mig att tro du lyssnar på Here Comes the Sun

  SvaraRadera
 8. Oj, det var en tidig recension. Hur gick du tag i den där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Papa hör bön? :-) Nä, hade lite tur och bra kontakter.

   Radera
 9. Lite kul att se alla svaren. Jag håller kommentarerna hemliga en liten stund till, då det givetvis finns ett antal som fått till rätt svar.

  SvaraRadera
 10. Anders Eliasson1 december 2014 10:10

  Tjena!
  Du lirar Here comes the sun antagligen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...