tisdag 17 april 2012

Min första skiva...Någon gång i slutet på det förra millenniumet så köpte jag min första skiva.Kommer inte exakt ihåg när jag gick över från att bara ha haft en kassettradio till att en alldeles egen Stereo med skivspelare, men sett till just min första skiva så bör det ha varit 1983, dvs. när jag var omkring 14.

Musikintresset hade visserligen redan funnits med en stund, och kassettsamlingen var redan diger. Jag hade visserligen redan tidigare varit med och köpt 2 skivor kooperativt med en kompis, dels för att få tillgång till dem för inspelning, men även för att kunna påvisa att jag nu hade behov av en skivspelare inför mina föräldrar. Dessa alster var Thin Lizzy's Nightlife och Johnny the Fox.


 

 Med dessa som argument insåg äntligen mina föräldrar att jag faktiskt behövde en egen stereo med skivspelare. Då blev det dags att äntligen kunna börja köpa skivor helt efter eget huvud. 
Denna Äran, det helt första, alldeles egna album som skulle bli fröet för min vinylsamling, föll till  
Ett i mina ögon allt för förbisett band inom vågen av NWOBHM. Här är låten som sålde in dem till mig.

Hela plattan hittas till höger, i Spotifyspelaren.


  

2 kommentarer:

  1. Undra vilken min första skiva var som inköptes på egen hand? Är inte riktigt hundra men tror det antingen var Judas Priest - Defenders Of The Faith eller Ozzy - Bark At The Moon. Dock räckte ekonomin bara till ett begagnat ex, men lika stolt var jag för det. Detta lär nog ha varit under 1985. Före det bestog vinylsamlingen av några få album som jag fått som julklapp/present eller bytt till mig.
    Den absolut första vinylen jag fick tag på bytte jag till mig mot ett gäng oinspelade kasseter och det var Kiss - Dressed To Kill och kort därefter även Kiss - Hotter Than Hell. Det lär ha varit 1980 eller -81.

    GS

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...