torsdag 21 juni 2012

Man kan inte förneka en bra låt...2

Så här dagen innan Midsommar tänkte jag uppmärksamma en lugn suggestiv låt som skrevs av Bonnie Dobson 1962, Morning Dew.
Genom åren har otroligt många gjort covers på denna låt. För min egen del är det väl i första hand Nazareth's version jag tänker på när jag hör titeln, även om många mest förknippar den med Greatful Dead. Själv tror jag numer att jag föredrar Robert Plants version.

Men på det hela, en skön låt som har haft många skepnader men ändå har en kvalitet i sin enkelhet som skiner igenom och gör att den behåller sin kvalitet genom sina transformationer.

Först Originalet
Bonnie Dobson


Nazareth


Robert Plant


Devo


5 kommentarer:

 1. Åh, den är så bra. Robert Plants version är riktigt stark (har du förresten hans fantastiska Mighty Rearranger-platta)? En annan version som slår knockout på mig är Tim Rose (från 1967) och med den vill jag önska dig en fantastisk midsommar:

  http://youtu.be/x81dU8fEFpw

  SvaraRadera
 2. Jo den låten är väldigt skön. Hoppas att Midsommar var bra!

  SvaraRadera
 3. Det var den! Fyllde år på midsommar denna gång, jag och Kris Kristofferson. Kom på att Lee Hazlewood också lyckas riktigt bra med låten (den är lite seg i början men sen blir det åka av):

  http://youtu.be/NUadatnF3hI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, då kan du lägga till min svärmor på födelsedagsbarn på årets Midsommarafton. :-) Skön version med Lee.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...