måndag 27 augusti 2012

Säpo festar som 007

Dagens DN bjuder på fortsatt partajande på skattebetalarnas pengar. Denna gången är det SÄPO som visat på omdöme och låtit pengarna rulla i värsta P-Diddy stil, fast med den skillnaden att det är just skattebetarna som plockat notan. 
Det finns en hel del saker man kan anmärka på vad gäller den här festen förutom det faktum att man haft en budget på ca. 5.300 skattekronor per person, helt utanför gängse regler med upphandlingar och allt.

1. James Bond tema. Känns rätt förlegat som tema i sig, men att SÄPO har det, är inte det lite fantasilöst så säg. Möjligen skulle ma kanske kunna säga att det är gjort med ironi, men jag har svårt att se SÄPO som speciellt ironiska. Det var nog mer en fråga om hur man skulle vilja att verkligheten var.

2. Artistgagerna. Stämmer dessa gager så börjar man ju undra om inte Svenska artister får löjligt mycket pengar ibland. Man drog tydligen iväg 500.000:- kronor på bara underhållningen.
Sissela Kyle 180.000:-
Henrik Hjelt 120.000:-
Dom må båda två vara väldigt roliga och duktiga, men det känns ändå som en kriminellt hög timpenning. För jag antar att ingen av dem uppträdde speciellt länge. Känner jag dem dessutom rätt så passade dom på att göra sig roliga på SÄPOS bekostnad och det kräver ju inte några större insatser.
Jenny Strömstedt 50.000:- Ehh, förstår inte riktigt vad hon ens skulle kunna tillföra på en likande tillställning alls? Om det nu inte är vad man betalat för att hon skulle hålla sig borta. Då hade det kanske gått ihop.
Dregen 18.500:- Framstår som rena budgetalternativet i sammanhanget, men nästan 20.000 pix för att vända lite plattor? Men det är klart, bara det att Dregen underhåller SÄPO utan att vara arresterad är ju nästan obetalbart. :-)
Vilket lämnar oss med vad jag misstänker var huvudakten, Andreas, jag vann inte mello, Johnson. Som följaktligen borde ha fått sig en avsevärd del av kakan han också, vilket i mina ögon är på gränsen till landsförräderi.

3 kommentarer:

  1. Haha, vilken fantastisk samhällskritiker du träder fram som här. Vrålkul inlägg, mera, mera!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, tackar. Bara inspirationen infinner sig så kommer det mera.:-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...