söndag 17 februari 2013

Ett litet boktips - Snömos av Ulf Becker

Den för länge sedan försvunna Roxy biografen i Mönsterås har varit en knutpunkt för det lokala musiklivet, det har jag skrivit om tidigare i serien Let The Good Times Roll. Givetvis har den även varit viktig för bygden i sin biograffunktion också. Och kanske lite mer än så....

Mönsteråssonen Ulf Becker, som dessutom är en av traktens legendariska trummisar och kan avnjutas i gruppen Peter Martinsson Group, har skrivit boken "Snömos" som utspelar sig i den lilla köpingen Mönsterås "under några vinterveckor i januari 1979. Personalen på den slitna biografen Roxy bär på en gemensam hemlighet som avslöjas i den här sanslösa berättelsen."

Jag har själv inte hunnit läsa boken, hittade den just själv, men den står högst upp på att läsa listan. Så det kan hända att jag återkommer med mer om boken senare.

Även om nu Roxy var/är en riktig kulturhistorisk skatt för Mönsterås med omnejd, så sägs boken fungera lika bra för dem som inte är från trakten.


Boken säljs endast som E-bok, tyvärr, men det gör ju att priset är överkomligt, så det finns ingen ursäkt att inte inte läsa den. Finns på tex. Adlibris eller CDON. Eventuellt även på E-biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...