fredag 30 augusti 2013

Recension - Trippy Wicked & The Cosmic Children of The Knight : Underground EP

Whoa!
Bara bandnamnet i sig alltså, Trippy Wicked & The Cosmic Children of The Knight. Jag har haft dom här tidigare i form av ett musiktips och nu kommer dom tillbaka med sin senaste EP "Underground".

Sånt här gör mig glad på så många sätt, för Trippy Wicked levererar på så många nivåer. Först av allt för att det smäller till på hallgolvet och att man får ett fysiskt exemplar i handen, sedan det faktum att när man öppnar paketet visar det sig att det är en riktigt snygg utgåva. Och det trots att det "bara" är en EP och vi lever i en tid då många satsar på digital snuttifiering.CD:n kommer paketerad i en snygg 6-panelers digipack, med 5 låtar med ca. en halvtimmes speltid och texterna till låtarna på konvolutet. Very najs so far boys and girls...

Dessutom är det en koncept EP med en handling som utspelar sig i en framtid där solen brunnit ut och dom rika flytt jorden. Dom som blivit lämnade kvar har tagit sin tillflykt till värmen i underjorden. Som om inte allt det som sagts ovan skulle räcka för att göra en glad, så är även musiken det bästa som gruppen levererat.

Musikaliskt kan man känna igen bandet, Trippy Wicked levererar fortfarande råtung stonerinfluerad experimentell rock med fuzzpedalen tryckt i botten som sig bör. Taktfasta och rejäla trummor, en driven bas och feta riff från gitarren och sedan skön och suggestivt svävande sång på det. Allt inramat i en för bandet mörkare, långsam och mer melankolisk atmosfär. Vad mer kan man behöva? Inte mycket skulle jag vilja påstå, för i mina ögon har bandet aldrig låtit bättre. För att inte tala om att dom bjussar på både klockspel och digeridoo och är inte det så nära perfektion man kan komma, så säg.:-)

Kom ihåg det kids, det är så här man gör mig riktigt glad.

Mitt betyg hamnar på välförtjänta 4/5 spader som är dallrande nära en fullpoäng. 

Smakprov:


Skivan kan förbokas här
Eller på Trippys BandcampInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...