onsdag 12 februari 2014

Önskelistan - Jakten på den ultimata dödskalleringen.

Jag har sneglat på och drömt lite om dödskalleringar en stund.
Någonstans djupt inne inom mig så finns ett sug efter en sån pjäs som Keith Richards pryder sin högerhand med. Även om jag har en aning svårt att motivera ett sådant inköp, ens för mig själv. Egentligen är jag inte direkt bekväm i allt för mycket smycken, så det skulle antagligen bara bli en pjäs som används vid speciella tillfällen.
Det är många som påstår sig ha gjort ringen, men det verkar som om det är David Courts och Bill Hackett som gjorde den 1978.
Kopia på Keiths ring
Och länge vägrade dom att göra kopior för att Keiths ring skulle fortsätta att vara unik. Man har numer lättat på det och det går att köpa kopior även från dem. Dock är dom aningen utanför min prisnivå, för vad jag kan tänka mig att lägga ut på en sådan tingest. Men snygg är den.Så, då är det andra kopior som gäller. Om man nu kan kalla det kopior när det handlar om en sådan universell sak som en dödskalle?
En som gör minst lika snygga, aningen billigare ringar (även om billigt kanske är fel ord i sammanhanget), är The Great Frog som jag skrivit om tidigare. Även han levererar till en hel del celebriteter. Här hittar man dessutom en hel del olika varianter.

Nu har jag dessutom hittat en annan variant som lockar mitt sinne lite extra. En sak som skiljer dem åt, förutom smådetaljer, är att denna ringen kan man dessutom få så att den dessutom ser ut som den gått igenom sju svåra år i skärselden. I stället för att vara en, iofs väldigt snyggt, blank ring, så kan man tro att denna har varit till Mordor och vänt. Skaparen heter dessutom påpassligt Into the Fire Jewelry.


Dock skulle jag väl ljuga om jag sade att denna ringen var direkt billigare, snarare tvärt om. Men begäret vet inga gränser. :-)

Jag får väl helt enkelt pinna in till Silverboden i Gamla Stan och prova den ringen jag sett där och se hur det känns. Den är inte dum den heller, och därifrån kommer dessutom det enda smycke, förutom min vigselring, som jag aldrig tar av mig. Mitt dödskallehalsband, som jag är väldigt nöjd med (tack älskling).

GE MIG NU!

8 kommentarer:

 1. Jag hade tidigare en skalle från just The Great Frog, som jag gillade otroligt mkt. Tyvärr så kostar de ju en del..

  SvaraRadera
 2. För den intresserade fick jag följande från Into The Fire:

  Thanks for showing interest in my hand carved skull rings, here's a some basic info on how to place a order as well as a pricelist I accept Paypal for all online orders price list: All rings are solid .925 silver (5 to 6 quarters is a good indication of the weight) Skull with drilled out teeth 27grams - $235.00 Half jaw with some missing teeth 27grams -$240.00 Signet skull ring 33.5grams -$275.00 Half jaw with all Teeth 27grams- $245.00 Large half jaw - 40 grams - $365.00 Full Jaw 37grams - $345.00 Open Jaw 35 grams - $365.00 Small Pinky skull ring 18 grams - $220.00 Pendant half Jaw 26.5 grams - $250.00 Lab created rubies add $200.00 Natural rubies add $335.00 I will make the ring in any size and let you choose from Rustic, Vintage or Polished finishes at no extra charge Free shipping in the USA, I do ship International to some countrys but I charge shipping and handling fees $38.00 for most country $30.00 for Canada. You will be able to track the package Placing a order is simple just let me know skull style, size and finish. Once you confirm that you want to go through with the order, I can then prepare a invoice through paypal. As soon as it is paid I will get started on making your ring.

  SvaraRadera
 3. Det här gillas... Bra gräv! Sticker vi till silverboden på lunchen imorrn?

  SvaraRadera
 4. Hej
  Råkade,vilket inte var riktigt meningen att hamna här? Surfade runt lite bara för att kolla utbudet av dödskalle ringar och de flesta är ganska naivistiska kan jag tycka. Men jag hade inte skrivit något här om jag inte själv höll på med lite silverarbete, inte professionellt dock. Ja håller på att lägga sista handen på nr 1 som min son ska ha, men jag ska göra en liten serie av dessa i begränsat antal. Jag har haft bilder på Keith's ring och lite andra skall bilder som referens och för mått tagning. Jag har karvat ut skallen i vax och sedan gjutit i silver. Måtten på den vet jag ej nu, är på jobbet. Men den väger 26g de vet jag! Priset hamnar dock högre än butiken i gamla stan, tror den kommer att hamna runt 1900:- finns intresse kan jag skicka någon bild på den. Spioux@swipnet.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökte maila men det funkade inte riktigt. Tjena, kul att du hamnade på sidan.

   Har just nu inte råd med några ringar, men om du har bilder kanske det
   skulle vara läge att fräsha upp ämnet med en ny artikel. :-)

   Radera
  2. Nä jag ser varför! de är för många versaler på dem mobila ytan. Det uppkom en fel stavning i mail adressen, här är den korrekta. Spiroux@swipnet.se
   Inte nog med det, jag var inte riktigt uppmärksam, datumet och månad var ju ganska nära men året va mindre rätt, men du kan ju ha varit i gamla stan i går i alla fall. 2017!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...