måndag 7 april 2014

Rock-öl provsmakningen fortsätter med Fatboy

Så, då var väl våren officiellt invigd då.
Hemma är balkongen röjd så att den går att använda igen och i helgen for vi till Hälsingland för årets första grillning. Vilket i sig innebar årets första öl ute på verandan, i vårsolens sken.

För att tjyvstarta inför påsken, så blev det ett par påsköl som var riktigt goda, men även en öl som klockar in under Rock-öl epitetet. Ett Merch-öl så att säga. Denna gång med Rockabilly toner i ett samarbete mellan bandet Fatboy och Oppigårds bryggeri som resulterat i en brown ale.

Eftersom jag normalt kanske inte är någon stor fanatiker av rockabilly, så får jag ändå konstatera att om jag skall lyssna på svensk sådan, så ligger just Fatboy mig närmast om hjärtat, om inte annat för deras underbara skivomslag. När det kommer till själva ölen, så måste jag nog gå ett steg längre. Detta är nog den godaste Merch-ölen jag hittills druckit. Om det kommer att innebära att jag lyssnar mer på bandet och rockabilly är tveksamt, men att jag kommer låta en och annan Fatboy bira rinna nerför halsen det är troligt. Då priset på ölen dessutom är riktigt bra, dryga 18:-, så är det bara tillgången på Systembolagets hylla som kommer att styra.

2 kommentarer:

 1. Testade Fatboy-ölen i helgen och var väl inte jätteimponerad men det var helt klart en god öl. Är benägen att hålla med, bästa rock/merch/band-ölen hittills. Ta lärdom alla band, strunta i den blaskiga lagerölen och sätt ert namn på något godare än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det finns väl bättre öl överlag, men jag måste nog säga att i sin genre (Merch-öl) så är den på gränsen till outstanding. Åtminstone av de jag hittills har haft äran att smaka. Lägger man därtill priset så blir det en hel del bang for the buck, så att säga.
   Mer sådant! Och blir det mer sådant, glöm inte att skicka ett par flaskor/lådor till Spader Ess för recension... :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...