onsdag 4 juni 2014

Spader Ess tänker högt om - Sabaton

Jag fick häromdagen ett litet pressmeddelande om att Sabatons senaste album, Heroes, är bland topp 10 säljande album i världen just nu. Grattis!
Även om jag inte tycker att det direkt är en dålig platta så kan jag inte annat undra varför?!
För så jäkla bra är den inte och för mig själv så kan jag komma på en lång rad bättre plattor/band som i rättvisans namn borde sälja bättre.Dessutom, så vet ju alla som följt bloggen här och kanske då i synnerhet serien, Let The Good Times Roll...,  att det redan finns ett album med det namnet från mitten av 80-talet, som i mina ögon och öron är ljusår bättre. Nämligen N.J.B.s gamla goding Heroes

6 kommentarer:

 1. Nu är Sabaton ett av mina absoluta favoritband, men jag ska försöka att se lite nyktert på det. Jag tror att Sabaton vinner väldigt mycket på att de har ett tema som passar många. Som de själva har sagt, det finns tillräckligt många sånger om att dricka öl och ragga brudar. Går vi från texten till musiken så har den en stark energi och känns som en direkt arvtagare till Accept. Dessutom har bandet varit sluga och tagit hand om sina fans från början. De är också mycket generösa med att man får använda musiken till t.ex. fanvideos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag förstår vissa bitar. Enstaka låtar kan bli väldigt mäktiga, men jag får lite problem med det pompösa inslaget i för stora doser. Dessutom börjar temat kännas lite slitet för min del. Men smaken är ju som baken... :-)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sabaton arbetar stenhårt med sitt band intervjuen med bassisten i SRM rekommenderas. I Sverige är det nästan lite fult att driva sitt band som företag som det faktiskt måste vara om det ska vara på någon slags nivå. Den svältande konstnärs själs klichén lever kvar i högsta grad hos många, jag stöter på det ofta i min arbete.

  Man säger att man satsar stenhårt och ska bli nya t.e.x. GNR men när det kommer till kritan är det väldigt få som vill lägga ner de pengar och den tid det tar för att ens ha chansen till att komma till någon nivå.

  Överraskande många band lever i en egen bubbla/fantasivärld och tror att just deras band är unikt och tror att hela världen bara väntar på att få höra deras musik, se deras spelning och att alla ska arbeta gratis just för deras band.

  Sabaton har arbetat stenhårt för sin framgång och med det skapat sig tur (tur är när förberedelse och tillfälle möts)

  Något att tänka på för vissa andra avundsjuka band som skyller på alla andra utom sig själva, varför de inte når framgång det är alltid någon annans fel i dessa bands ögon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag bara hålla med om och jag ser egentligen inget fult i att vara målmedveten och jobba hårt för sin framgång.
   Själv har jag ett antal band som jag högaktar men som verkligen drivs framåt med stor målmedvetenhet. Kiss, Ghost och Rival sons för att nämna några.

   Utan det jag baserar mitt uttalande på är musiken.
   Jag tycker att Sabaton gör bra musik, men inte så fantastisk. Jag klarar inte av dem i större doser, även om jag kan anse att vissa låtar är på gränsen till genialiska. Till det känner jag att deras Krigs-gimmick börjar bli lite tröttsam.... Men det är ju bara jag verkar det som om man ser till deras framgång. :-)

   Radera
  2. Jag kan förstå tanken om att krigstemat kan vara tröttande för gemene hen (själv är jag lite ärfligt belastad i och med att min pappa alltid haft ett stort intresse för militärhistoria). Det är dock spännande hur olika vi kan se på det, själv tycker jag att det är ganska uppfriskande eftersom jag är dödstrött på temat "dansa, festa, flirta, dricka" och det gäller alla genrer.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...