måndag 1 december 2014

Butcher Babies gör det omöjliga....

 Här på Spader Ess har jag ju haft en serie här om covers (Man kan inte förneka en bra låt) och hur det näst intill är omöjligt att sabba en bra låt. Givetvis är det ett saltat påstående, men man får jobba hårt för att kunna förstöra vissa låtar.
Och jobbat hårt har man gjort i Butcher Babies, som släppt en liten pärla i låt-slakt, Uncovered. En alldeles egen EP med egna versioner på fyra stycken helt oskyldiga låtar, som man härigenom på ett föredömligt sätt lyckas slakta.
Murder by cover, som man skulle säga i Amerikat.

Jag tror att bandet var ute efter att göra sin egen lilla version på Guns n Roses - The Spaghetti Incident?, Joan Jett - The hit List eller Metallica - Garage Inc.. (listan kan göras lång)

Men där andra försöker göra egna och kärleksfulla tolkningar så gör Butcher Babies platt fall framåt. För större samling skräp får man nog leta efter, även om man beaktar att låtvalen i sig kanske inte tillhör rockhistoriens starkaste låtar.
Nä, BB är ett band som, trots att jag inte gillar dem, lär dyka upp här ibland, fast då inte i positiva ordalag alla gånger.

Om jag nu är tvungen att dela ut betyg, och inte får använda negativa siffror, vilket jag skulle vilja göra, så får det bli det trasiga kortet. Skräp är vad det är!3 kommentarer:

 1. Ouch! :-)

  (Efter en snabb genomlyssning kan jag bara hålla med!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jotack, det här är långt ifrån julefröjd.

   Radera
 2. Butcher Babies cover version och musikvideo av "They Are Coming To Take Me Away! Ha-Haa" är strålande! Butcher Babies är ett riktigt grymt band se " I Smell A Massacre" musikvideon.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...