torsdag 1 oktober 2015

Recension - W.A.S.P. : Golgotha

Veteranerna i W.A.S.P. släpper nu Golgotha, där man fortsätter sin resa in i de bibliska skräckhistorierna som man anträdde på skivan Babylon.

Den dagen som Blackie Lawless slängde sitt sista köttstycke och lämnade chockeffekterna bakom sig, sparade han i alla fall en av de ingredienser som gjode dem till ett bra band, nämligen starka låtar . Och djäkligt starka låtar är precis vad vi får på senaste plattan.
 Musiken ger ofta en melankolisk, ibland nästan sorglig, touch och det tillskriver jag Blackies sångröst. Eller om det är teknik.
För som alla vet har herr Lawless en av branschens mest karaktäristiska röster, och en stark sådan.
Dock på senaste skivan, låter det ibland som han är på gränsen att krackelera och jag vet inte om det beror på att rösten med åren blivit sliten, eller om det är en medveten sångteknik? Hur eller hur, den lilla egenheten passar som hand i handske i den rådande atmosfären. Det blir snarare så att det spär på det melankoliska anslaget i vissa låtar och därmed höjer slagkraften ett snäpp till.

Jag gillar skivan starkt. W.A.S.P. är ett band som började starkt, som jag sedan tappade fokuset från, men som på senare år återkommit i min värld bättre än någonsin. Betyget blir urstarka 4 Ess.

Sammanfattning:
Betyg:

Favoritspår: Scream
Skivbolag: Napalm Records
Release: 2:a Oktober 2015

Hemsida
Facebook3 kommentarer:

 1. Håller med helt. Röstgrejen blir lite som när Ulf Lundell gubbwäääjlar!

  SvaraRadera
 2. Favoritlåt på plattan är Miss You - satan i gatan vilken jäkla power ballad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den är mäktig, särskilt med röstgrejjen. Funkar otroligt i just den låten.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...