tisdag 29 december 2015

Lemmy har lämnat scenen...

Då har den alltså kommit. Dagen som man mer och mer blivit varse om att den närmats sig men som man blundat för. Rockikonen och legenden  Lemmy Kilmister har lämnat scenen för gott. Som han alltid hävdat så spelade han in i det sista. För att inte tala om att han med Motörhead gjort några av sin karriärs starkaste plattor på senare tid. Det är starkt.

Även om det så här i efterhand var ganska tydligt att han inte var pigg, och jag lovat mig själv att det här var nog den sista gången jag säg dem, så trodde jag nog inte att det skulle vara så bokstavligt, när jag såg dem nu senast på hovet.

Man brukar säga att man gått ur tiden, men i det här fallet gäller inte det, för när det kommer till Lemmy så är han en av rockens fanbärare och kommer alltid att så vara så länge en Marshall brummar någonstans i världen. Vila i frid, skulle man kunna säga, men så dyker konsert-avslutningen i "Overkill" upp i minnet, och då vet man att var Lemmy än är, så är det på högsta volym. Och det är så det skall vara.


8 kommentarer:

 1. Jag vågar säga att Lemmy är rockmyten förkroppsligad. Det känns som att med honom borta kommer hårdrocksvärlden att förändras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utbudet av klassiska legendarer börjar tunnas ut.

   Radera
 2. Riktigt trist naturligtvis men personligen så har jag faktiskt ingen relation till Lemmy och Motörhead alls. Känns lite konstigt när så många andra idag är så nedstämda.
  Hur som helst: rocka hårt i din hårdrockshimmel Lemmy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vare sig man gillade Lemmy/Motörhead/Hawkwind så kan man inte förneka hans avtryck på Rockvärlden.

   Radera
 3. Verkligen tråkigt, även om det var nästan väntat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han såg inte pigg ut på Hovet och det jag hört runt en del spelningar talade inte för framtiden, men vissa saker väljer man att blunda för. Lemmy har ju på något sätt varit en konstant i rockvärlden. En väldigt pålitlig sådan.

   Radera
 4. Rockvärlden blev mycket fattigare igår!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...