fredag 29 januari 2016

Stoppa Pressarna! - Debaser behöver dig!

Fick följande mail i korgen och det fås väl ses som en nobrainer att vidarebefordra det meddelandet. Så, gör som jag, skriv på uppropet för att rädda Debaser Slussen.
Riv inte ur hjärtat ur Stockholms livemusik
– behåll Debaser Medis!


Debaser Medis är ett nav för den svenska livemusikscenen och en otroligt viktig scen för Stockholms kulturliv. På tisdag kommer Stockholms kommunfullmäktige fatta beslut om ombyggnad av Medborgarhuset och går beslutet i farans riktning blir det bibliotek istället för musik.

Vill du behålla Debaser Medis på Medborgarplatsen? Skriv på här! Namninsamlingen har varit igång sedan den 26 januari och tickar stadigt uppåt.

Hade det funnits en rad andra bra lokaler för musik i centrala Stockholm så hade det bara handlat om en flytt till en likvärdig lokal, men så är inte fallet. Det är svårare att hitta bra lokaler för musik än för ett bibliotek. Anledningen är enkel: den ena verksamheten vill helst låta så mycket som den får och den andra så lite som möjligt.

Livemusiken utgör mer än halva svenska musikbranschen och omsätter över fyra miljarder kronor per år. Den är också den främsta intäktskällan för de flesta artister.

Livemusiken bidrar till att göra olika platser attraktiva och bidrar starkt till besöksnäringen. Lägg till tusentals arbetstillfällen och musikexport. Addera faktorer som social sammanhållning, mångfald och betydelsefulla mötesplatser.

Allt detta lever också Debaser Medis upp till och är en viktig del av.

Det som Debaser Medis – men också andra livemusikarrangörer runt om i landet – nu möter är en förlegad syn på den kultur som i sin breda definition kallas ”pop” (metal, hip hop, reggae, pop, rock, EDM etc.). Viktiga samtida kulturuttryck som offentligheten fortfarande inte ser som kultur, varken när det gäller tillgång till lokaler eller stöd till verksamheter. Vi som arbetar med livemusik vill härmed ta tillfället i akt att meddela att pop är kultur!

Vi som undertecknat denna artikel vet hur viktig scenen, dess läge och storlek är för hela den svenska livescenen. Tar man bort en scen av den storleken i Stockholm, tar man också bort en viktig pusselbit för turnéer i andra svenska städer. Tar man bort Debaser Medis i Stockholm, tar man bort ett viktigt steg på vägen för artister som kan bli riktigt stora. Tar man bort Debaser Medis försvårar man för Stockholm att bli en bättre musikstad. Tar man bort Debaser Medis har man ännu inte förstått att pop är kultur som förtjänar ett bättre öde och då begår man ett svårreparerat misstag!

Riv inte ur hjärtat ur Stockholms livemusikscen, låt Debaser Medis vara kvar på Medborgarplatsen!

Livemusik Sveriges styrelse
Per Alexanderson – Liseberg, Göteborg
Lovisa Delehag – Blixten & Co, Stockholm
Patrick Fredriksson – Luger, Stockholm
Karin Karlsson – Malmö
Niclas Lagestam – Putte i Parken, Karlstad
Anders Larsson – United Stage, Stockholm
Mats Natvig – Sweden Rock, Sölvesborg
Elenor Nordström – Humlan, Umeå
Elisabeth Rosenbrand – Musikens Makt, Luleå
Andrea Wiktorsson – Storsjöyran, Östersund
Joppe Pihlgren - VD, Stockholm

Livemusik Sverige är en ideell förening med drygt 100 medlemmar som driver kulturföreningar, festivaler, klubbar och arenor etc. Vi är den svenska livemusikens röst under devisen: Förbättra världen med livemusik och förbättra världen för livemusik.

Kontaktperson Livemusik Sverige: Joppe Pihlgren
joppe@livemusiksverige.se
0708 – 76 81 60

1 kommentar:

  1. Har aldrig varit där men naturligtvis skall en scen som Debaser finnas kvar. Namninsamling påskriven.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...