lördag 3 mars 2018

Recension : The Watchers - Black Abyss


Black Abyss av The Watchers är allt annat än någon svart avgrund. Snarare är det ett ljus i mörkret. Ett råtungt sådant. Man lyckas smälta samman så mycket bra i denna smältdegel. Lite Doom, lite Hårdrock, lite Grunge, lite Metal och massor med hjärta.

Titelspåret "Black Abyss" öppnar med Chugga-Chugga gitarrer som först fick mig att tro att det var Black Label Socitey, men det gick snabbt över. En annan spontanreaktion, när jag hörde grundkompet till låten "Suffer fool",  var att här kommer en rockig cover av "Owner of a lonely heart". Vilket kunde ha varit kul i sig, men istället kommer en riktig skön dänga. Men, dessa snabba likheter till trots, The Watchers är verkligen sitt eget band med sitt eget unika sound. Man blandar och ger, på ett sådant sätt att ståpälsen smyger sig närmare, eller som vi brukade säga hemma i Småland förr, jag får "hönsekött"! Gutt å dé!

Sammanfattningsvis kan jag bara konstatera att The Watchers lyckas smälta samman gammalt och nytt, brygga över mellan det smala och det breda. Allt detta på sitt eget unika sätt. En urstark platta som kan passa alla. Extra cred för det brutalt snygga omslaget. Det blir 4 starka Ess.Album Rating: 4/5

Favorite Tracks: Suffer Fool  och Oklahoma Black Magic
Label: Ripple Music
Release:  9 March 2018
For More Info Visit:
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...