måndag 19 november 2007

Somliga har det inte lätt på jobbet.

Jag var och såg lördagens föreställning av Queen - Another kind of magic på Globen. Man kan bara konstatera att det ibland inte blir så bra som man tror. Anders Ekborg som lanserats som showens stjärna hade en otroligt svår dag på jobbet kan man säga. Redan i de första numren så kunde man höra att rösten inte riktigt höll måttet och det tog inte lång tid innan den sprack totalt i de högre tonerna. Då måste det varit jobbigt för honom att veta att det kommer fler och svårare låtar senare. I vissa nummer var det så att publiken började vrida på sig och i vissa fall rent av fnissa.

I övrigt var den engelska delen av ensemblen väldigt bra.

Själv tyckte jag det svåraste var att hitta rätt stämningsläge för att avnjuta spektaklet. Det var inte riktigt musikal och inte riktigt en Rockkonsert. Blev lite sådär bara...

Kul att se, men jag är glad att jag inte hade betalat biljetterna själv.

2 kommentarer:

  1. Vad trist att det inte blev så bra men det blir sällan det när det inte är orginalsättningen ok om det är en basisten eller batteristen såna går att ersätta men en sån originell och stor röst som Freddie Mercury går aldrig att kompensera med nån annan artist.

    SvaraRadera
  2. Det kan man lugnt säga. Tyckte det var lite kul att man använde 4 sångare för att ersätta Freddie och 3 gitarrister för att ersätta Brian May.

    Nu var väl inte den enda anledningen att dom är svåra att ersätta, men ändå...:-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...