söndag 3 februari 2013

SPAderEss Rocking Spa

Jag vet inte om det är min vurm för fridykning eller mitt förflutna som undervattens-rugbyspelare som gör att jag ständigt dras till vatten. Men en av mina största avslappningar är i samband med vatten. Därför tänkte jag dela med mig med ett, för mig, oslagbart avslappningstips och det passar ju extra bra nu, eftersom vi lever i ett mer och mer stressigt samhälle och det är så vansinnigt populärt med SPA-upplevelser just nu.

Vad du behöver:
Alkohol (kan vara sekundärt, men det skadar ju inte att vätska upp från insidan med, eller som en vis man sade, The cause of... and solution to... all of life's problems.)
Levande ljus
Badkar (gärna med en badbomb eller liknande. Min rekommendation är "Phoenix Rising" från Lush)
Musik (En lista som funkar på mig kommer här nedan)

Börja avslappningsövningarna med ett par goda glas vin, för att komma i rätt zen-balans. Här anbefaller jag verkligen att man skall hålla sig långt borta från allt vad bandrelaterade merchandise viner heter och satsa på kvalitet. Ett förslag är tex. 7 Deadly Zins (Zinfandel). Inte det billigaste vinet bolaget har på hyllan, men heller inte det dyraste. Gott så det räcker dock.

Internetstulen bild
Tänd upp en lagom mängd levande ljus i badrummet. Fyll badkaret med varm, på gränsen till plågsamt vatten (det kan behövas för du skall bli här en stund) och släng i badbomben.
Medan vattnet fylls upp, hämta en kall god öl, eller häll upp ännu ett glas vin till. Det är nu som din egotripp börjar så starta inte detta för tidigt, se till att barn, respektive partners, grannar eller andra störande moment inte påverkar. Du kommer att behöva en stund för dig själv.

Sätt på musiken, helst i hörlurar för detta är en egotripp. Sjunk sedan ner i det varma, väldoftande vattnet och bara slappna av och sippa lätt på den för tillfället utvalda drycken. Ta det lugnt, för nu stundar en avslappningssession på ungefär 50 minuter (om man nyttjar min spellista).
Här kommer den lista på låtar som jag rekommenderar just nu. Det går ju att variera, men då blir det inte SPAderEss Spa, tänk på det! Eftersom det handlar om relaxing så är det givetvis lugna låtar som gäller, men dom måste väljas smakfullt. Tänk på det med!Sista valet av låt skulle givetvis ha varit med Led Zeppelin, men eftersom dom inte behagar finnas på Spotify, så får Lez Zeppelin vara stand ins på denna lista, vilket dom gör med bravur. 

Har man nu inget badkar därhemma, så går det givetvis lika bra om man flyttar in hela kalaset till sängen, men då skall man tänka på att badbomben kanske inte har önskad effekt, utan man får helt enkelt tända lite Patchouli-rökelse eller något i stället.
 Det går givetvis att genomföra denna lilla ritual tillsammans med sin käresta, men då är risken att det blir en helt annan typ av avslappning i slutändan, vilket jag på inget sätt säger är fel, men min utgångspunkt i detta projekt var att det är en soloupplevelse.

Hur eller hur, efter detta är du redo att ta dig an vad som helst. Kom dock ihåg doktor SPAderEss tumregel, Rinse and Repeat! Så ofta du behöver... efter denna helg är jag nu själv väldigt avslappnad.

9 kommentarer:

 1. Oh detta är mysigt, dock händer det inte så ofta här hemma, men ska passa på nu när frugan drar iväg på Melodi. Ska testa din spellista, ser att den innehåller ett pärlband av godis som säkert passar utmärkt till detta.

  SvaraRadera
 2. Låter skönt. Jag kan som avslappning rekommendera Nightwish "Turn loose the mermaids". Osäker på om den finns på Spotify men mycket avkopplande.

  SvaraRadera
 3. "Melloänkling" den var ny för mig, Stones. :-)

  Crimson, Nightwish tillhör inte riktigt mina favoriter, men jag skall se om jag kan hitta den och lyssna.

  SvaraRadera
 4. Men du, har du spelat undervattens rugby?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, men det är nu många år sedan nu, lade det på hyllan strax innan jag flyttade till Stockholm. Spelade I den ärevördiga (:-)) klubben OSDK Calypso i Oskarshamn. Och lite gästinhopp i Järfälla när jag flyttade hit till Stockholm.
   Men det är väl den enda sporten som lyckats fånga mitt intresse under en längre tid. Särskilt med en sådan vinnande slogan "Vem som helst kan prestera, så länge dom har Luft". :-)
   Dock har jag sett att Sollentuna har en klubb, kanske något man skulle ta upp igen, även om lungkapaciteten är löjligt liten nuförtiden.

   Radera
 5. Wow vad coolt, grym slogan :), inser att vi något annat förutom musiken gemensamt. Spelade en hel del innan jag flyttade ner. I en lite gränsklubb som innehöll bleka taniga svenskar samt ett gäng stora håriga bestar från grannlandet i öst. Rolig tid minsann, men säger som du, lungkapaciteten är nog närmare obefintlig i dags läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Calypso var inte heller någon större klubb. Mest en massa sportdykare som ville ha något att göra på vintern. :-) Men roligt var det. Coolt att stöta på fler som hållit på, inte den mest utbredda sporten precis. Man kan väl säga att den inte är direkt publikvänlig. :-)

   Radera
 6. Sjukt bra lista måste jag säga!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...