måndag 20 oktober 2008

Rikspucko 5
Det är enkelt att gnäll-blogga när det finns sådana asgamar som Slutsålt.se finns till. Glorifierad svartabörshandel med biljetter, som tydligen inte är olaglig i Sverige även om det borde gå under lagstiftning mot ocker.

Både vid biljettsläppet till AC/DC och Metallica har biljetterna sålt slut rasande fort på Ticnet.se för att sedan dyka upp till ockerpriser på Slutsålt.se, och eftersom man som privatperson bara får beställa 4-6 biljetter per man så innebär det antingen ett oheligt samarbete mellan Ticnet och Slutsålt, eller har slutsålt ett antal småmaffiosos som inte gör annat än köper biljetter.

AC/DC's dyraste biljett från Ticnet: 625:- Samma från Slutsålt: 2995:-
Metallica's dyraste biljett från Ticnet: 750:- Samma från Slutsålt: 2750:-

Hutlöst dyra priser från början, men med grisar som slutsålt.se, är det rena rånet. Det känns som om tiden man kunde ta med familjen på konsert är förbi och ännu ett område har blivit en klassfråga.

Så givetvis går dagens utnämning av Rikspucko till Slutsålt.se.

4 kommentarer:

 1. Eländigt!
  men såg att det nu skulle till en granskning.
  Vad fan man hinner ju inte ens köpa en biljett ju :(

  SvaraRadera
 2. Nej, det är otroligt. Men som sagt, något känns skumt. Särskilt efter artiklar på Aftonbladet idag.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Tror du själv att dem lyckas få tag i flera hundra biljetter från ticnet? Dem köper upp sina biljetter från privatpersoner och företag för ca 1500-2000 kr styck, och lägger sedan på ca 500-1000kr. Det är inga stora marginaler där. Jag har själv jobbat i branchen mycket länge, och de som tjäner pengar här är privatpersonerna som säljer till företagen. De kan inte köpa biljetter direkt av ticnet, då det finns gränser vid antal.

  SvaraRadera
 4. Anonym:

  Mycket möjligt att det du säger är en del av sanningen, även om det verkar mer organiserat än så här.

  Men det hjälper inte när denna typ av handel inte gör annat än förstör för andra i inget högre syfte än snöd vinning. Jag måste säga att det är skrämmande hög vinst på minimalt jobb som dessutom inte främjar något.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...