måndag 27 juni 2011

Duktig Konsument = Duktig Idiot

Ilska övergången till Indignation råder just nu inom mig. Jag blir helt enkelt sur.

Familjen bokade i våras en Semesterresa till Cypern under Augusti med Fritidsresor. Vi har gjort samma resa tidigare, till samma hotell, med samma bolag. Eftersom familjen trivdes då och förra resan inte blev lika bra(också Fritidsresor) så valde vi att åka tillbaka.
Kostnad, i runda slängar 30.000:-, så långt, så gott. Vi valde att boka tidigt, dels för att det sades vara brist på platser (när vi beställt våra resor, sades det vara 2 platser kvar på det planet), men även för att frugan är svårt flygrädd och därför vill ha chansen att specificera vilka platser vi sitter på ombord på planet (för en kostnad av 500:- extra).

Det som nu gör mig sur, är att nu när vi skulle slutbetala resan, så visar det sig att man lagt rabatter på samma resa, så att om vi beställde den idag, så skulle vi få någonstans mellan 2500-5000:- rabatt.... Vilket är en rejäl hjälp för en 2 barnfamilj med begränsat ekonomiskt utrymme.

Ringde Fritidsresor, men det gick inte att ta del av rabatten, om vi inte först sade upp vår redan bokade resa, och därmed riskerade att förlora den helt (om någon annan hann boka dem under tiden sätena är lediga i systemet). Samt att vi definitivt skulle förlora vår reservation av sittplatser på planet.

Så det var bara att slanta upp och se glad ut.

Det är tacken för att man är en duktig konsument (läs Idiot) och bokar i tid, och därmed hjälper bolaget både genom att dom tidigt får in handpenning (ränta till Fritidsresor), samtidigt som dom i ett tidigt skede får bekräftelse på om planet blir belagt och därmed lönsamt.

Samma förhållande råder tex. när man skaffar olika abonnemang. Telefon, TV osv. Trogna kunder skall bara betala och helst vara tysta. Det är bara nya kunder som premieras...

Trogenhet är snart ett skällsord.
Så inför nästa år blir det väl helt enkelt att byta resebolag, även om vi har trivts med Fritidsresor, så är det ju plånboken som har sista ordet när man inte har en oändlig källa att gräva ur. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...