onsdag 23 maj 2012

Eurovision Song Contest 2012

Många säger att ironin är en död humorform men efter att ha slölyssnade på första semin i Eurovision Song Contest 2012 igår så kan man bara konstatera att den lever och frodas trots att Killinggänget lagt sina ironihattar på hyllan. För stora delar av bidragen måste väl ändå ha skickats med stor ironi i baktanke?

Jag menar, många av låtarna hade mer än väl platsat på gamla Spermaharen med bravur.
Särskilt som man numer gärna gör låtar, helt eller delvis, på Engelska med ett uttal som skulle få Morgan och Ola-Conny att framstå som lingvister. Jag vet, det är inga skyldigheter att vara duktig på Engelska, men på den här nivån borde man försöka anstränga sig lite. Där lyckades Schweiz verkligen utmärka sig lite extra. Kunde helt enkelt inte koncentrera mig på annat än det usla uttalet i deras Engelska.Det var ju ändå skönt att man äntligen fick in lite djupare budskap och kvalitet i tävlingen från Österike.


Det är extra Ironiskt att det år vi faktiskt lyckats få fram en bra låt till tävlingen, så är motståndet i  mångt och mycket så uselt att till och med Andreas Johnsson skulle kunna få en hyfsad placering. Just nu ser det ut som det största hotet mot Loreen är ett gäng gamla Ryska tanter, och det är inte för att deras låt är så bra som dom är ett hot, utan enbart för att gamla gummor verkar hett i Europa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...