tisdag 15 maj 2012

Let the Good Times Roll Del 3 - En bit av Rockhistorien - Skivkontrakt

Här fortsätter serien Let the Good Times Roll. Jag kommer även att öka publiceringstakten, så se till att hålla koll på sidan om du tycker det är intressant.

Efter att ha skickat runt singeln till höger och vänster, upp och ner, så föll det sig som så att vi fick napp. Det första bolaget som hörde av sig var Ebony Records. Det dom erbjöd var att ha med en låt på en samlingsplatta.

Under den här tiden var det ett annat band med polare från Oskarshamn, Boom Shanker Group, som hade blivit kontaktade av ett litet Danskt bolag, Bums Records.Dom fick strax ett kontrakt på ett album. Så vi tog också kontakt med danskarna och skickade ner material till dem. Det tog inte lång tid innan det visade sig att dom var intresserade och efter att jag suttit i en del telefonsamtal med skivbolagsdirektören, Kim Meinert Pedersen, så återkom Bums med att dom ville träffa bandet och diskutera möjligt kontrakt till en LP.

Så ganska snart satt grabbarna i en bil på väg till skivbolagskontoret i Århus för att träffa bolaget. Själv kunde jag inte följa med denna rundan. Dagen efter mötet skulle varit så fick jag ett ilsket samtal från Kim som gapade och skrek om att något jävla kontrakt kunde vi glömma.


Det visade sig att en av våra favoritsysselsättningar förutom musiken hade satt sina käppar i hjulet, nämligen partajandet. Den 4 timmar långa färjeöverfarten hade visat sig förödande (inte bara denna gång). Grabbarna hade börjat hinka öl och när Kim mötte upp dom med sin buss på danska sidan var dom riktig bladiga. Dessutom hade man handlat på sig en del taxfree, så i bussresan in mot Århus hade festandet fortsatt.

Väl framme vid skivbolagskontoret hade grabbarna försökt hålla ett någorlunda seriöst möte, men det hade urartat och slutat med att någon somnade vid bordet och någon lyckades hota Kim med stryk (eftersom man inte riktigt gillade förutsättningarna för dealen). Därefter hade bandet försvunnit ut i Århusnatten för vidare festande. Givetvis kom de ifrån varandra under natten, men efter en del stökande från somliga, dels i en porrbutik och dels lite allmän fylla (en historia i sig) så sammanstrålade 3 av dem i olika celler på polishuset, resterande 2 sov i skivbolagets buss (har jag för mig). Den enda dom visste om i Danmark som kunde hjälpa dom var givetvis Kim, som fick komma och hämta ut dom från häktet dagen efter. Han såg till att de hamnade på färjan hem men ville aldrig se dem igen.

Eftersom det ändå var inspelning av ett helt eget album i potten, så beslutade vi oss för att det var dags för lite "major sucking up", så jag fick i uppdrag att försöka släta ut det hela med Bums i Danmark. Då man fått chansen att lugna ner sig lite även på den sidan så var det faktiskt inte så svårt att göra, vilket resulterade i ett kontrakt även från dem, dock med tillägget att bandet aldrig fick komma på egen hand, utan att jag skulle vara med som en dadda varje gång och hålla dom i schack (som om det skulle hjälpa :-)).

Även om det danska kontraktet bestod i att bandet självfinansierade skivan, så kändes det mer lockande med en hel LP än  att bara vara en låt på en samlingsskiva, det Bums lockade med från sin sida var att man skulle ha väldigt bra distributionskanaler över hela Europa. Så kontraktet med Bums skrevs på. Dock blev allt strulande och festande för mycket för trummisen Roger som försvann ut ur bilden strax innan det var dags för att ge sig av till Danmark.


1 kommentar:

 1. Detta är min sanna livshistoria är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformler från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com). Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)Detta är min sanna livshistoria är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformler från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com). Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...