tisdag 15 maj 2012

Let the Good Times Roll Del 3 - En bit av Rockhistorien - Skivkontrakt

Här fortsätter serien Let the Good Times Roll. Jag kommer även att öka publiceringstakten, så se till att hålla koll på sidan om du tycker det är intressant.

Efter att ha skickat runt singeln till höger och vänster, upp och ner, så föll det sig som så att vi fick napp. Det första bolaget som hörde av sig var Ebony Records. Det dom erbjöd var att ha med en låt på en samlingsplatta.

Under den här tiden var det ett annat band med polare från Oskarshamn, Boom Shanker Group, som hade blivit kontaktade av ett litet Danskt bolag, Bums Records.Dom fick strax ett kontrakt på ett album. Så vi tog också kontakt med danskarna och skickade ner material till dem. Det tog inte lång tid innan det visade sig att dom var intresserade och efter att jag suttit i en del telefonsamtal med skivbolagsdirektören, Kim Meinert Pedersen, så återkom Bums med att dom ville träffa bandet och diskutera möjligt kontrakt till en LP.

Så ganska snart satt grabbarna i en bil på väg till skivbolagskontoret i Århus för att träffa bolaget. Själv kunde jag inte följa med denna rundan. Dagen efter mötet skulle varit så fick jag ett ilsket samtal från Kim som gapade och skrek om att något jävla kontrakt kunde vi glömma.


Det visade sig att en av våra favoritsysselsättningar förutom musiken hade satt sina käppar i hjulet, nämligen partajandet. Den 4 timmar långa färjeöverfarten hade visat sig förödande (inte bara denna gång). Grabbarna hade börjat hinka öl och när Kim mötte upp dom med sin buss på danska sidan var dom riktig bladiga. Dessutom hade man handlat på sig en del taxfree, så i bussresan in mot Århus hade festandet fortsatt.

Väl framme vid skivbolagskontoret hade grabbarna försökt hålla ett någorlunda seriöst möte, men det hade urartat och slutat med att någon somnade vid bordet och någon lyckades hota Kim med stryk (eftersom man inte riktigt gillade förutsättningarna för dealen). Därefter hade bandet försvunnit ut i Århusnatten för vidare festande. Givetvis kom de ifrån varandra under natten, men efter en del stökande från somliga, dels i en porrbutik och dels lite allmän fylla (en historia i sig) så sammanstrålade 3 av dem i olika celler på polishuset, resterande 2 sov i skivbolagets buss (har jag för mig). Den enda dom visste om i Danmark som kunde hjälpa dom var givetvis Kim, som fick komma och hämta ut dom från häktet dagen efter. Han såg till att de hamnade på färjan hem men ville aldrig se dem igen.

Eftersom det ändå var inspelning av ett helt eget album i potten, så beslutade vi oss för att det var dags för lite "major sucking up", så jag fick i uppdrag att försöka släta ut det hela med Bums i Danmark. Då man fått chansen att lugna ner sig lite även på den sidan så var det faktiskt inte så svårt att göra, vilket resulterade i ett kontrakt även från dem, dock med tillägget att bandet aldrig fick komma på egen hand, utan att jag skulle vara med som en dadda varje gång och hålla dom i schack (som om det skulle hjälpa :-)).

Även om det danska kontraktet bestod i att bandet självfinansierade skivan, så kändes det mer lockande med en hel LP än  att bara vara en låt på en samlingsskiva, det Bums lockade med från sin sida var att man skulle ha väldigt bra distributionskanaler över hela Europa. Så kontraktet med Bums skrevs på. Dock blev allt strulande och festande för mycket för trummisen Roger som försvann ut ur bilden strax innan det var dags för att ge sig av till Danmark.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...