söndag 27 maj 2012

Let the Good Times Roll Del 6 - En bit av Rockhistorien - Mixningen

Fortsättningen av serien Let the Good Times Roll.  

Efter att inspelandet gjorts i Krajbjerg, blev det snart dags att återvända till den röda korvens och den ljumna ölens förlovade land för att mixa. Mixningen skulle ske i Köpenhamn och då närmare i Blöndal Studio.

Denna gång kunde inte alla följa med så det blev jag, Ubbe och Dannesäter som satte av mot den Danska huvudstaden. Väl framme inkvarterades vi på ännu ett loft i närheten av studion. Loftet kostade oss inget att bo på vilket var tur eftersom vi hade en något ansträngd budget och hade aldrig löst att bo på hotell de 5 dagar som var planerat för mixningen.
Gatuvy från Århus 

Bristen på pengar hjälpte dock till att vi hade lite lättare att låta bli partajandet. Arbetet fortskred väl och vi såg för det mesta inte till Kim som mest höll sig i Århus. Vi fick en del tid att springa runt i Köpenhamn också, vilket var skönt som omväxling.

Efter ett par trevliga dagar dök Kim upp (det var en Söndag vill jag minnas, för det var inte så mycket folk ute i svängen den kvällen) och bjöd ut oss på ett av Köpenhamns innedisco. För att komma lite i form hade vi tidigare varit nere på centralstationen och köpt ut billigt vitt vin som vi stod och halsade i oss i en portuppgång medan vi väntade på Kim. Han borde ha fått onda aningar om vart det barkade iväg när Dannesäter bryskt propsade (läs tvingade) på att han skulle dricka sin beskärda del av vinet han med. Men det var nog så helt enkelt att Kim såg pengar hägra framför sig, då han trodde att vi skulle ha med oss en större summa som delbetalning för skivan till honom.

Mulle, Jolle och Kim i PUK-studion

Det var dock en bra stund och många bjudöl innan han förstod att inga pengar fanns med i bagaget, vilket gjorde att det blev lite av finsk stämning där i den Danska huvudstaden. Så kvällen fortskred med ganska hårda tillmälen och när Ubbe somnade vid bordet fick Kim nog och stack, med löften om att vi skulle skicka pengarna så fort vi kom hem till Sverige. Vilket skedde, i ett vadderat kuvert.

Men kvällen var ju ung och eftersom det inte var många dagar kvar fick för oss att nu skulle vi sätta sprätt på våra sista stålar genom att gå på strippklubb, för det fick man tydligen inte missa i Köpenhamn. Efter en taxifärd till vad som skulle vara stadens bästa strippklubb. Dock fick vi nobben direkt i dörren, inte för att vi var packade utan för att jag hade träningsbyxor (då uteliv inte stod på menyn för resan egentligen, så reste vi med väldigt lätt packning, vilket gjorde att jag inte hade med några jeans) på mig och det gick inte för sig, för detta var minsann ett respektabelt ställe.

Detta till trots hade vi gett oss fasiken på att nu skulle vi på strippklubb, så vi tog oss tillbaka till Centralstationen, där jag haffade en halvsuspekt lirare på "Kristiania-cykel" och erbjöd honom 100 spänn om han bytte brallor med mig. Efter lite övertalning gick han med på det hela och jag fick överta hans något för små, skitiga Jeans. Sedan bar det av till klubben igen. Denna gången gick det bättre, antagligen för att det var en långsam natt för haket.

250 spänn i kassan per skalle och vi kunde stega in i paradiset. Ett par trötta strippor åmade sig på scenen och vi han knappt sätta oss ner vid scenkanten innan de falna damerna började cirkulera och ville bli bjudna på champagne. Dock var vi tvungna att artigt avstå för vi hade nu bara råd med varsin, av vad som kan ha varit våra livs dyraste öl. Jag är dessutom osäker om vi ens han dricka ur dessa innan vi blev utslängda på gatan. Tydligen hade vi somnat vid bordet alla 3 och på denna inrättning ansågs det tydligen inte vara så man visade sin uppskattning för den påkostade showen och damerna.

Därefter var det någon dag kvar till mixning och så var det stora Danska äventyret i stort sett till ända. På det stora hela var vi väldigt nöjda, både med mixningen och besöket i Köpenhamn.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...