söndag 24 juni 2012

Dagens Musiktips - Huata

En ny våg ockult rock sveper över metal-världen. Här i Sverige stoltserar vi med nya tillägg till den, för oss sedan länge, stolta genre i form av band som Graveyard, Ghost och Year of the Goat.

Även från Frankrike kommer mycket bra musik i denna genre och framför allt bandet Hua†a som bjuder på riktigt skön Stoner/Doom med det ockulta som bas. En kvartett med rötterna djupt rotade i den keltiska myllan. Namnet betyder tydligen Häxjakt på gammaldags Bretonska.Till dags dato har man gett ut 2 fullängdare, "Open the gates to Shamballa" och nu senat "Altavist of Mann". Den första finns för gratis nerladdning på Bandcamp och den senare går även att köpa som snygg dubbelvinyl. CD version är på gång.

Med blytunga riff i en mix med massiva trummor, mullrande bas och kuslig sång med tydligt sataniska referenser bjuder Huata, på Altavist of Mann, in till en psykedelisk svart mässa som man sent skall glömma. Omslaget är dessutom vansinnigt snyggt och kvalar in till årets snyggaste redan nu. Enligt min mening ett måste!

Huata kommer dessutom att besöka Sverige och spela, den 24:e November, på Arosian Black Mass Festival i Västerås (aldrig hört talas om tidigare, men det låter spännande så det måste kollas upp vidare). 
Dock har man ett litet problem, då man kommer att resa hit med flyg, vilket gör att man inte kan ta med sig sina förstärkare, så letar man med ljus och lykta efter lånestärkare, typ Orange eller Sunn o))) för att ge spelningen rättvisa så dom kan leverera det den rätta tyngden i sin musik.
Man utlovar fritt inträde och vinyler till den som kan hjälpa till. Så om det finns någon läsare därute som kan låna en hjälpande hand, hör av er så kan jag sätta er i kontakt med bandet. 


Senaste albumet har dessutom en spännande konstellation i ryggen, De Arte Magica, som är en sammanslagning av fem olika labels för att ge ut just Altavist Of Mann.


Här en liten teaser för albumet
Mer info på bandets hemsida eller Bandcamp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...