söndag 1 juli 2012

Dagens Musiktips - Dopelord

I förra musiktipset så presenterade jag det Polska bandet Astroll. Jag tänkte att vi skulle stanna kvar i Polen, för även om Astroll ansåg att det var en svår marknad för denna typ av musik i Polen så finns det en uppsjö med bra band därifrån.

Ett av dessa är DopeLord som spelar skön doom med tunga, på gränsen till magiska riff. Suggestivt och långsamt bygger dom upp sina låtar till underbart kusliga epos. Allt är tungt, gitarrernas riff, basen och trummorna. Och ovanpå flyter sångens suggestiva slingor. 


Klusek - Bas
Mroku - Gitarr
Arek - Trummor
Miodek - Gitarr/Sång

DopeLord bildades 2010 i södra Polen och har sedan dess hunnit med att göra en fullängdare, Magick Rites. Inspirationen till musiken säger man kommer från gamla filmer, -70 tals musik och magiska örter. Bandet är sprunget ur tidigare banden Klingonian Beauty och Solarbabes.



Den 18:e Juli kommer DopeLord att spela förband till UfoMammut i Warsawa, vilket man borde kunna se som en kvalitetsstämpel om något. Hur eller hur, detta är ett band som kommer att snurra en hel del i mina lurar i hängmattan i sommar.




2 kommentarer:

  1. you can buy CD here: http://canttellyou.bigcartel.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. And everyone should do it as it's a great album!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...