tisdag 14 augusti 2012

Dagens Musiktips - Black Cowgirl

Det är inte bara vinylutgåvor som kan vara otroligt snygga. Dagens musiktips, Black Cowgirl, har släppt vad som kan betecknas som en dubbel EP på CD (består av material från en tidigare slutsåld EP och lite nya låtar). Skivan som är otroligt snygg får nog ändå betraktas som deras första fullängdare. Får man den dessutom packad som så här, med T-shirt, klistermärken och en påse sås(?) Gravy on top (?) så kan man ju inte bli annat än glad.

När sedan musiken svänger som den gör, ja då är man riktigt hemma. Black Cowgirl har sina musikaliska rötter i samma tunga mylla som Graveyard. Skivan bjuder på 11 låtar som klockar in på 38 minuter bluesigt stonersväng med klara 70-talsinfluenser. Men bara för att det är retrorock på hög nivå lyckas man ändå låta fräscht. Gruppen härstammar från Pennsylvania, USA och bildades 2008. Bandet består av följande musikanter:
Ben McGuire - Gitarr/Sång
Nate Rosenzweig - Gitarr
Mark Hanna - Trummor
Chris Casse - Bas

Man håller på för fullt med att slutföra material till sin andra fullängdare, massor av låtar finns färdiga. Vilka man håller på och finputsar på och enligt Ben hoppas man kunna gå in i studion i början på nästa år. Han säger också att man hoppas kunna komma och spela i Europa och då i synnerhet i Sverige. Vilket skulle rocka hårt, så det är bara att börja hoppas.

Det otroligt snygga omslaget är gjort av Adrian Brouch Coven Art, och ja, alla vinylälskare, den kommer på vinyl någon gång i slutet på Augusti/början på september. Det Tyska bolaget Kozmik Artifactz/Bilocation Records kommer att hantera den utgåvan.

Så alla ni bandbokare på Strand, Debaser eller Püssy a GoGo, ett perfekt band att vara först med att ta till Sverige helt enkelt. Varsågoda!
Lite allmän info:
www.facebook.com/blackcowgirl1989 --- Tour dates, release dates, news
blackcowgirl.bigcartel.com ---- shirts, cd's, ect..
blackcowgirl.bandcamp.com ----- digital downloads
iTunes ---- All releases available here as well
www.kozmik-artifactz.com ---- Vinyl version available here


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...