torsdag 30 augusti 2012

Dagens Musiktips - The Graviators

Skånska The Graviators släpper i morgon (31:a Augusti) en ny platta, Evil Deeds, och det är ju alltid välkommet med ny skönt bluesmättad 70-tals rock med den rätta disten. Att det dessutom är Svenskt gör det extra roligt.

Bandet bildades 2009 och består av:
Niklas Sjöberg: Sång
Martin Fairbanks: Gitarr
Johan Holm: Bas
Henrik Bergman: TrummorAv nya plattan har jag bara hört de två promolåtarna som finns på Spotify i sin helhet, samt de utdrag från resten av plattan som finns i promo-videoklippet härnedan. Ser dock fram mot att kunna höra hela skivan, så man kan få sig en bättre uppfattning.

Sköna riff och melodiös rock med väldigt tung botten. Kanske inga direkt nyskapande extravaganser, men ett habilt och gott hantverk rakt igenom. Skall jag ändå var lite negativ, så tycker jag att Niklas sång blivit lite "gnälligare" jämfört med förra skivan, men det kanske mer beror på mixningen? Men på det hela helt klart ett band som är värt att lyssna in på.
För att inte tala om det sedvanligt vackra omslaget. Bara det är värt ett inköp i sig. Finns både som CD eller dubbel-vinyl hos Napalm Records. Man får dessutom med en plansch på omslaget.

Det är fortsatt gott liv i den Svenska retrorocken och det gör mig till en mycket lycklig campare.

PromoSingeln HäxagramInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...