torsdag 30 augusti 2012

Öl och Rock - A Match made in heaven...or hell..:-)

Rockmusik och öl har alltid gått hand i hand. Särskilt nuförtiden när det, åtminstone här i Sverige, varit ett otroligt uppsving för bandrelaterade öl och vinsorter.
Det finns även en del andra mer fristående märken som har ett extra anslag rocksjäl. Tänker då på t.ex. Pistonhead och ölen från Brewdog bryggeriet.
Finns inte tydliga kopplingar, så kan man ju dessutom skapa dom själv som Rebel-ängeln. :-)

Jag har hittat ett litet bryggeri, 3Floyds Beer utanför Chicago, som verkligen tar det där lilla steget extra.
Förutom att man brygger vad som åtminstone på pappret ser ut som vansinnigt intressant öl, så har man en egen öl och rockfestival, Dark Lord Day. Årets festivaldag uppträdde Argonauts, Powermad, Eyehategod och High on Fire. Inte dumt. Inte dumt alls. Dessutom har man en Dark Lord stout som enbart är tillgänglig denna dag, vilket kan tyckas som synd. Den skulle jag bra gärna vilja smaka.

Eller vad sägs om denna beskrivning.
A demonic Russian Style Imperial Stout, brewed with Intelligensia coffee Mexican vanilla, and Indian sugar this beer defies description, available one day a year in April at the brewery, Dark Lord Day.Om inte annat så gör denna typ av minibryggerier åtminstone mig glad, då dom transformerar om den gamla sanningen om det Amerikanska ölets nära släktskap med vatten.
Och vem vet, dom kanske hakar på trenden med att sätta bandetiketter på sina flaskor dom också, dom har redan en öl som heter Behemoth, men jag tror inte det är anknutet till bandet. Inte med den etiketten. :-) Dock råkar jag veta att Venomous Maximus har varit på studiebesök i bryggeriet när turnén förde dom förbi Chicago....

Fast, å andra sidan så har dom ju egna etiketter som är hårda så det räcker ändå, eller vad sägs om Artic Panzer Wolf eller Zombie Dust.

Så, man får väl drömma om att dom hittar vägen över pölen, men vad jag förstår har dom svårt nog att tillfredsställa den lokala marknaden, än mindre exportera till den kalla Norden. Vilket gör att man får hoppas på den svenska marknaden. För visst borde vi ha plats för lite coola mikrobryggerier med attityd vi också.

Har ni vägarna förbi Chicago, stanna till för ett par kalla, det skulle jag ha gjort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...