fredag 7 september 2012

Dagens Musiktips - Peter Martinsson Group

Eftersom det är Fredag så slänger jag allt vad opartiskhet ut genom fönstret. (som om jag någonsin skulle vara opartisk :-))  Peter Martinsson Group (PMG) är rena hemlandstonerna för mig.

Musiken det handlar om är instrumental gitarrbaserad bluesrock. Tänk lite Hendrix möter Santana och Stevie Ray Vaugh. Kasta därtill in en dos Satriani och Vai i mixen och vips blev det PMG.
Det handlar således mer om briljans och perfektion genom känsla, snarare än via ständig skal-onani a la Malmsteen. Känsla för Feeling som Percy Nilegård skulle ha sagt.


Hemlandstoner då? Jo, gruppen består av idel Mönsterås legendarer. Vilket det finns många av.:-)
Först bland legender som nått ut utanför kommungränsen har vi Carl Boberg, Ivan Renliden, Mönsterås Bluesband och The Quill, och nu kommer alltså grabbarna i PMG ut med skiva, Guitar State of Mind, på Amerikanskt bolag.

Både Peter Martinsson, Uffe "Mini" Becker och Per-Martin Pettersson har varit med länge och varit väldigt inflytelserika i den musikkultur som växte fram i slutet på 70-talet och framåt i Mönsterås. Man har avverkat ett otal olika band, både tillsammans och på egna håll inom lika många genres.

Peter flyttade sedermera till Uppsala och blev ( precis som jag) en exil-Smålänning. Men tillsammans på distans (underbar ordkombo) har dom nu samlats under namnet Peter Martinsson Group och levererar återigen sköna toner tillsammans.

Lyssna och njut.dom finns på Spotify. Men glöm inte att köpa om ni gillar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...