tisdag 30 oktober 2012

Önskelistan - Uppdatering rockrelaterade såser

Återigen är det dags att utöka min önskelista vad det gäller heta smaker med ännu en rockrelaterad hot sauce. Och det tackar jag Mattias Kling på Hårdrocksbloggen för att han gjorde mig uppmärksam på.

 Denna gång är det dessutom en med svensk anknytning, vilket är extra roligt. Det är inga mindre än våra retro-metallare i Svenska Wolf som släpper en sås som skall klocka in på imponerande 666.000 scovillegrader och är baserad på en av de starkaste chilis som går att hitta på marknaden idag, Naga Jolokia.

Detta borgar för ett bett som heter duga och en trolig påhälsning av Montezuma dagen efter.

För att sätta detta i proportion till något mer gångbart, kan man säga att denna sås är ungefär  130 gånger hetare än en Jalapeño.

Nu skall man inte med automatik tro att detta enbart innebär  smärta och ond bråd andnöd, utan om såsen är gjord med någon form av kärlek, förutom att bara vara grymt stark, och används på rätt sätt så kan även så här starka såser bjuda på otroligt goda och komplexa smakupplevelser. Hur det är i detta fallet vet jag dock inget om ännu, men om jag kommer över en flaska så kommer jag givetvis att rapportera.

Det vi dock kan vara garanterade över, är att denna sås är minst lika kompromisslös som Wolf's musik och lär inte direkt tilltala den breda massan, utan mest rikta sig till den som vill ha något utöver det vanliga. Detta är så långt från vanilj man kan komma.

För den hugade som inte kan bärga sig kan du hitta den tex. här, själv kommer jag att kolla in min favorit chilli-langare Extreme-Food på Östgötagatan 66(6) för att se om dom kan tänkas ha den.

Men kom ihåg! GE MIG NU!

2 kommentarer:

 1. Låter spännande:) Berätta gärna om den fanns. Jag vill också prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis varit i kontakt med Daniel på Extreme Food och han vill kunna ta in den om den går att hitta på ett klokt sätt. Så man får hoppas.

   Den borde givetvis säljas genom Svenska kanaler, så om inte annat får man hoppas att Wolf-pöjkera kommer in med en låda. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...