torsdag 22 november 2012

Dagens Musiktips - Emil Lager

Dagens tema är avskalad melodisk Blues i sällskap med Emil Lager.

Emil är en exil-Gotlänning förpassad till London där han genomlider sina dagar på taken med sin trogna Telecaster, sjungande lättsamt, skönt smeksam och framför allt modern country Blues. Vilket känns som en ganska behaglig tillvaro.
Musiken domineras i det jag hört av Telecasterns klara, spröda, klassiska klang. Hans fingerpicking style ger ett mjukt och skönt sound och på det så lägger Emil med sin behagliga stämma, trevliga och underfyndiga texter.  

Emil är på gång med att spela in sitt första album på Gotland i Januari, vilket jag ser fram mot. Det kanske inte är partymusiken man sätter på när festvågorna går som högst, men väl när den börjar klinga av och man sitter skönt tillbakalutad med något trevligt sällskap.

Detta kanske skulle vara något för t.ex. Mönsterås Bluesfestival att snappa upp, för om Emils skiva får spridning så kan man vara garanterad att det kommer att bli ett uppsving av unga kvinnor bland Bluesdiggarna, då han dessutom har utseendet för sig (han har vissa likheter med Johnny Depp), och det är ju aldrig fel och det är ju aldrig fel med lite föryngring i leden (även om just föryngringen inom Bluesen inte direkt kan ses som ett problem i Mönsterås) .

Som om orättvisorna inte räckte med att han både har utseende och talang :-), skulle det vara så att han känns bekant, så kan det bero på att du sett filmen Hugo Cabret, där han spelade rollen som en ung Django Reinheart.

Så håll öronen och ögonen på helspänn, för det här kan bli en godbit. En skiva som jag verkligen hoppas få höra mer av.Soundcloud

4 kommentarer:

 1. Ville bara meddela att du nu mer ingår i min länk lista på min blogg.

  SvaraRadera
 2. Good stuff, skrev ett liknande inlägg härom dagen ;) Följer även exemplet ovan och lägger till Spader Ess i min blogroll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag såg det med. :-) Lägger till er båda i min.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...