fredag 16 november 2012

Dagens Musiktips - MOA "Crash, Burn and Die"

Ännu en av de otroligt coola och starka kvinnor som Sverige har att erbjuda på musikscenen, Moa Holmsten, som frontar och har lånat ut sitt förnamn till gruppen MOA.


Det var ett tag sedan dom släppte sin första LP, "Do You Want Me, Death?" och man kan se detta lite som både en påminnelse om hur bra dom är och en uppmaning till att nu är det dags för något nytt. Plattan är fylld av en typ av punkblues med tonvis med attityd och inlevelse som sällan skådats på en Svensk scen. Moa är något av en Svensk, kvinnlig Tom Waits i mina ögon.

Resten av bandet består av:
Tony Naima- gitarr
Fredrik Haake- trummor
Makka Ingberg- bas
Per "Ruskträsk" Johansson- sax

Själv fick jag upp ögonen för henne när hon sjöng i bandet Meldrum som förband till Motörhead för en massa år sedan och redan då så lös hennes inlevelse igenom stort. Självklart har hon figurerat här på sidan tidigare men bra musik är alltid välkommen tillbaka. Har tyvärr inte sett MOA live (ännu), men jag är rätt övertygad om att det är en riktig upplevelse.

Väl värt en lyssning helt enkelt och att skicka en liten önskan om en ny platta. Finns på Spotify Vill man tjata kan man göra det på facebook.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...