torsdag 1 november 2012

Grattis!! - Jim Steinman - Rick Allen

Jim Steinman fyller idag 65 år och eftersom han är en sådan stor del i det som var bra med Meatloaf, så är det bara naturligt att jag även hyllar honom.

För det går inte att bortse från att hans låtskrivande var en av de stora anledningarna till köttfärslimpans framgång. Visst Meatloaf tillhandahöll rösten, men de starka låtarna var Jim's. För att inte tala om vad han gjort för andra artister som Bonnie Tyler och Sisters of Mercy osv.


Även hans egna skiva (och till dags dato enda) Bad for Good tycker jag är bra även om den kanske är lite spretig. Det sägs att denna skivan skulle ha varit uppföljaren till Bat out of Hell, men då Meatloaf fick problem med rösten så beslutade Jim att göra den själv, tillsammans med en imponerande uppslutning musiker. Vet inte om det var startskottet till att samarbetet mellan dem började gnissla.


Det har dessutom i början på året glunkats om att Jim och Terry Jones från Monty Python håller på med en Metal version av den gamla baletten Nötknäckaren. Vilket kan bli intressant.Rick Allen, batterist i Def Leppard, blir denna dag  49 år. En smått fantastisk trummis i och med att han förlorade sin vänsterarm i en trafikolycka 1984. Starkt jobbat att kunna fortsätta som trummis på den nivån efter det.

Dock kan man undra över hur mycket detta påverkade Def Leppards svängning mot den mer slicka ljudbilden som man visserligen kan ana lite på "Pyromania" men som gick helt bananas på "Hysteria" och så vidare.

Strunt samma, Def Leppards 3 första plattor är riktigt bra, därefter blir det aningen för välputsat och tråkigt. Tycker i alla fall jag. High ´n Dry är mer än bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...