torsdag 20 december 2012

Grattis!! Peter Criss - Chris Robinson

Wikipediastulen
Peter Criss, aka The Catman från originaluppsättningen av Kiss, fyller idag 67.

Kiss kom att bli ett av mina absoluta favoritband, efter en lite skakig start. För till en början jag var hårdnackat hipster-tjurig mot deras make-up gimick helt utan att ha lyssant på dem. Men sedan satt jag och lyssnade på blandband hos en polare och då gick plötsligt "Rock and Roll All Night" på och då var det kört. Efter det släppte alla spärrarna totalt och det tog inte lång tid innan mitt pojkrum var helt tapetserat av Kiss-affischer, och då menar jag verkligen tapetserat. Och på den vägen är det.

Har sett dom ett par gånger, min första gång var på "Lick it Up" turnén, men som tur är har dom gått tillbaka till sin sminkade scenshow igen så man har fått chansen att se den med. Hade dessutom med mig dottern till Stadion för ett par år sedan.

Min största sorg vad det gäller Kiss, var att jag i ett svagt tillfälle skänkte hela affischsamlingen till en liten Kiss fanatiker som sprang omkring på Industrigatan i Mönsterås. Det som ändå var bra, var att han växte upp och blev en rejält duktig trummis i The Quill och en fortsatt bra polare.


Wikipediastulen
Chris Robinson, från Black Crowes blir idag 46, vilket visar på en synnerligt bra årgång. Svängigt och med rejält med soul för att inte snacka om vilket tryck han har i rösten. Bandet är väl inte något av mina största favoriter, men det är svårt att låta bli att sjunga med när dom sätter igång.

2 kommentarer:

 1. Det finns massor av hårdnackat hipster-tjuriga där ute som inte ens ger KISS en chans p.g.a. deras image synd för de missar fantastisk bra musik.

  Otaliga gånger genom livet har man varit på fest och dragit igång någon låt från de tidigare skivorna och folk som inte skulle ge KISS en chans i vanliga fall sitter och diggar med utan att veta vilka de är. När de sedan frågar eller man berättar för de håller de på att trilla av stolen.

  Jag bestämde mig för länge sedan att musiken går först är musiken bra är den det oavsett bandets image eller politiska åsikter m.m.

  Många där ute verkar lyssna med ögonen istället för öronen. En del lyssnar bara på det som är inne enligt någon självutnämd musikfascist.

  Kommer aldrig förstå mig på flockmentaliteten.

  Folk missar fantastiska band som KISS,King Diamond, W.A.S.P.,Manowar m.m. p.g.a. att de inte lyssnar på musiken utan lägger förstor vikt vid imagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och i mitt eget fall så var det nog så att få upp ögonen för Kiss gjorde att jag även fick upp ögonen för paketeringen hos andra med. Hur eller hur var det ett viktigt uppvaknande för det som du säger, musiken är alltid viktigast.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...