fredag 7 december 2012

Grattis!! - SpaderEss - Tom Waits


Idag fyller jag år, säg Grattis!

Så då har man sedan denna dag 1966 släpat sig fram över denna jord och det har så långt varit kul mest hela tiden.

Musik har sedan 10-12 årsåldern varit en viktig del i mitt liv, även om jag till min egen sorg, men mest av lathet, aldrig spelat instrument själv.

Jag fick en kassettradio av mina föräldrar med ett par Elvis kassetteter och det var väl där någonstans det började. Att man sedan tidigt lärde sig att göra en enkel ståltrådsantenn så att man kunde få in Radio Luxemburg försämrade inte läget. Det var även där som jag hörde att Elvis dött...
Sedan upptäcktes Thin Lizzy, Kiss och Motörhead och på den vägen var det med kortare nedslag i Punk och Reggae. Under 80-talet blev det mer musik i den bubblande musikgrytan Mönsterås, men det skriver jag om i serien Let the Good Times Roll... Sedemera blev det flytt till Stockholm, kärlek och familj. På den vägen är det...
Nu kör vi vidare...

Nu har jag ju inte denna dagen helt för mig själv, utan delar den broderligt med geniet Tom Waits, som fyller 63 år. Vilket i sig kan tolkas som att han har varit mitt förband. :-)
Med sin whiskyindränkta röst och sin egensinniga musik trollbinder han med sina sköna, ibland groteska, texter.

Framför allt är jag väldigt glad för att han fortfarande är rejält vital och skriver nya låtar. Särskilt som senaste plattan är en av de bästa på länge. Go Tom!

Nu är inte allt solsken denna dagen, den 7:e December är även dagen då Japanerna anföll Pearl Harbor 1941 och 1984 så körde Vince Niel sin bil in i en stolpe på fyllan och i kraschen dog Hanoi Rocks trummis Razzle. Det är även dagen då min Mor dog.


6 kommentarer:

 1. Stort grattis till en av mina favoritbloggare:)

  SvaraRadera
 2. Grattis mannen, och kul att få se en riktig bild på dig. Tråkigt med din mor, dock.

  Och ja, grattis till Tompa också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, Ingen fara med Morsan längre. Var ett tag sedan nu, men visst lade det viss sordi på den dagen.

   Radera
 3. Stort Grattis Gubben, lite sent, men som man säger, bättre sent än aldrig. Har varit ute och flaxat ett par dagar och inte riktigt haft tid med surfa runt på favorit bloggarna.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...