torsdag 13 december 2012

Recension - Wheelfall : Interzone

Jag bara älskar alla små bolag som sliter för att leverera bra musik till oss, massan. Det senaste jag snubblat över är ett ett Franskt bolag, Sunruin, som släppt sitt första alster med bandet Wheelfall.

Wheelfall är ett ungt gäng från Frankrike, som nyligen släppt sitt debutalbum "Interzone".

Tänkte först skriva att detta är för alla dom som gillar tung Stoner med Science Fiction tema, men ändrade mig, för det här är för alla dom som gillar bra musik helt enkelt.

Ganska unga grabbar från Frankrike som krämar fram tunga sköna riffbaserade låtar i ett Sci-fi tema. Inget direkt revolutionerande, utan ganska traditionellt. Men jäkligt bra.

Musiken mal på i en stadigt och skön lunk med sitt taktfasta, effektiva komp och feta gitarr-riff. Och som lök på moset får vi snygga solon och en sång som förvånar med tanke på hur pass unga killarna är. lägger man därtill att detta är deras debutalbum så ser framtiden riktigt ljus ut för Wheelfall om man bara lyckas med nästa konststycke att nå ut till sin publik. Men alla förutsättningar finns.


Det ex. av skivan som jag fått mig tillskickad är en promoutgåva så den innehåller tyvärr inte skivomslag och den 12 sidor tjocka skivbookleten med ytterligare illustrationer av konstnären Pol Bano som är en ny talangfull bekantskap. Dock tycker jag det är riktigt roligt med snygga och ambitiösa satsningar, det ger skivköpandet en extra dimension utöver bara bra musik. Särskilt som den som jag förstår det hela, håller i hop hela den historia som bandet vill förmedla.Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Niko Elbow Giraud – Trummor
Niko El Moche – Bas
Cactus Flo – Gitarr
Wayne Furter – Gitarr & Sång

Skiva: Interzone
Skivan innehåller 6 spår och klockar in på 56 minuter
1. (prelude)
2. Howling
3. Holy Sky
4. The Parasite Ravages
5. It Comes From The Mist
6. Interzone 

Skivsläpp: 2012
Skivbolag: Sunruin Records
Hemmaort: Frankrike

Facebook
Hemsida
Bandcamp

Support The Bands That You Like!!

2 kommentarer:

 1. Och på tal om att slita - det tycker jag du gör också.
  Bra fart & bra kvalitet på Spader Ess just nu! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, Så länge det är roligt är det inget slit. :-) Fast jag måste säga att ibland blir det lite stiltje i idébanken.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...