fredag 25 januari 2013

Recension - Bottlecap

Bottlecap är en ung trio från Göteborg som precis släppt sitt självbetitlade debutalbum. Själva presenterar dom sig som ”mustig in-your-face-rock med en släng av ADHD”. Det är väl något jag kan hålla med om till viss del, för dom är en ren jäkla urladdning. Men därmed inte sagt att det är utan finess.


Musiken spänner från klassisk rock och Stoner till punkiga urladdningar. Det är rått, skitigt och energiskt, med ett skönt sväng. Sången ligger allt som oftast mer på bristningsgränsen än som skönsång, vilket gör sig bra i sammanhanget.
Instrumenthanteringen och låtsnickrandet är det inget fel på. Ljudbilden är som sagt inte av den mer polerade sorten, men det ger i sig en extra dimension till musiken, för detta är mer energi än eftertanke. Tror inte jag skulle vilja ha det på annat sätt i detta fallet. Detta är rå och rolig musik med magkänsla, och jag kan inbilla mig att dom är kul att se live.

Det finns stunder när gitarren låter lite skönt experimentellt Tom Morello inspirerad, men över lag är det ganska rak och svängig rock. I "Shake My Hand" får jag känslor som påminner mer om ett ungt och energiskt Motörhead, vilket kan förklara varför det är en av mina favoritlåtar på plattan. Gitarrspelet är bra och rytmsektionen är tung och svängig. Alla låtarna håller kanske inte riktigt samma kvalitet, men på det stora hela är det en skiva som är väl värd att lyssnas på, särskilt om man är i lite partymode. Hur eller hur, ett ungt band som det skall bli kul att höra mer av i framtiden.Och som av en händelse, gissa var man kan hitta skivan? Ozium records. :-)

Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Gustav Påhlsson - Gitarr & Sång
Johan Reiman - Bas & Sång
Marcus Nilsson - Trummor & Sång

Skiva: Bottlecap
 1. Set Me On Fire
 2. Wretches
 3. Shake My Hand
 4. Hang On
 5. Carry Me All The Way
 6. The Torch
 7. Side Story
 8. Red Cucumber
 9. Soma
 10. Hang On Mr. Porridge
 11. Up (from This Dying Sea)
Skivsläpp: 2012
Skivbolag: Muther Music
Hemmaort:Sverige

Facebook
Spotify
Hemsida


Support The Bands That You Like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...