torsdag 25 april 2013

Recension - Jensens Böfhus

Normalt är det ju musik som hamnar här bland recensionerna, men efter ett besök på Jensens Böfhus i Tisdags, så kände jag att jag var tvungen att lätta lite på trycket.


Det var konsertdax för familjen, vilket brukar betyda att vi går och äter något innan. Eftersom ungarna gillar just Jensens händer det att vi hamna där om någon av dem är med. Denna gång var det frugan och sonen som skulle på Justin Bieber och jag skulle iväg till dotterns skola för att avnjuta deras sångafton. Det vill säga vi släntrade in, jag, frugan och sonen, på Jensens vid Vasagatan.

Det var ganska mycket folk redan från början, vilket sällan är ett gott tecken någonstans, men man kan tycka att ett ställe som Jensens, som är lite av en köttfabrikernas snabbmatsrestaurang, att det borde nog funka bra. Kan man tycka. Dessutom tyckte vi att vi hade rätt gott om tid.

Det började ändå rätt bra. Eftersom frugan och jag är GBP opererade båda två och har mathållning som möss nuförtiden, så var det helt ok att dela på en portion. Så långt så gott. Vi beställde en bra köttbit att dela på.
Sonen som snart fyller 13 och stundom äter som en hel karl, beställde en meny bestående av förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Allt vi åt var riktigt gott, dock kan jag nog tycka att man hade kunnat besvära sig med att ge frugan och mig en extra tallrik så vi själva kunnat dela upp vår portion till två, eftersom det verkar som om det inte gick i köket.

Men det största problemet var ändå när det blev dags för efterrätten. Eftersom serveringen fram till den inte gått så blixtrande fort, så började tiden rinna iväg för oss, men ännu var det inte panik. Dock visade det sig att det skulle vara svårare att få fram en belgisk våffla med lite mjukglass, för här verkade serveringen ta ett tvärstopp. Kaffet kom in fort och det hanns drickas ur och vi hade under tiden det tog för efterrätten att dyka upp hunnit med en hel kanna. Som sagt, någon våffla syntes inte till. Nu började det bli riktigt tight om tid, så vi ropade på personal och påminde om våfflan och bad dessutom att få betala.

Betala gick bra, men fortfarande ingen våffla. Efter flera påstötningar kom faktiskt våfflan in precis när vi i sista sekunden höll på att ta på oss ytterkläderna, så sonen han faktiskt ta en tugga innan vi blev tvungna att lämna etablissemanget och skynda söderut.

Behöver jag tillägga att detta var första  gången på bra länge som vi inte lämnade någon dricks. Ja, jag vet, Jensens tillhör kanske inte de kreddiga krogarna med bäst rykte, men man vill gärna ha en viss service ändå och det var verkligen inget vi kände att vi fick denna kväll. Tackar!

2 kommentarer:

  1. Jensen´s Bofhus på Sveavägen måste bytt ägare eller totalt havrerat aldrig har ett sådant kvalitets sjunk skådats. Slevades upp gamla grönsaker som legat i vatten en halv dag brevid sega french fries som förmodligen var ännu äldre tillsammans med en köttbit så torr och seg som en skosula jag trodde de skämtade och bad om en ny portion och den var ännu värre. Jag diskuterade detta med servitörerna och bad de provsmaka min mat för att få deras ärliga reaktion de vägrade ett tecken som något. Aldrig mer detta b-ställe undrar vad som hänt har girigheten tagit över så man har lagt allt kvalitetstänk åt sidan. Behöver jag tilläga att de inte fick några dricks. Texas Longhorn är det som gäller i Vasastan om du ska ha en god saftig köttbit med kvalite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara instämma, finns alldeles för många bra ställen i stan för att man skall behöva riskera taskigt service och käk. Ikväll blir det Café Tabac i Gamla stan, dom har ännu inte gjort mig besviken och det finns alltid något för alla i familjen.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...