fredag 19 juli 2013

Dryckesrecension - Motörhead Rosé

Rosé känns kanske som så långt ifrån Rock n Roll som det går att komma. Men hur eller hur så har sedan en tid Motörhead sin egna flaska som lanserats i samarbete med Brands For Fans, vilket borde borga för Rock så det räcker.

Vi börjar i den enkla ändan. Flaskan i sig är riktigt snygg, både full och urdrucken. Etiketten säger inte så mycket om druvor osv. utan säger bara att det är ett Rosé. Nu är jag ingen Rosé konnässör så jag vet inte riktigt om det är så det brukar vara.

När man häller upp första glaset, så bjuds man på en frisk doft som låter ana en aning jordgubbe.
Smaken då? Ett lätt Rosévin, som inte är så sött, med en ton av jordgubb- och smultron tillsammans med porlande mineralvatten. Kan kännas en aning tunt, men man får se detta som ett vinernas svar på gräsklipparöl, det vill säga ett lättdrucket sommarvin som inte bjuder på så mycket motstånd, utan gör sig bäst på soliga festivaldagar eller som en svalkare i varma klubblokaler.

Extra piff, som kan rekommenderas, är att göra en så kallad "dagens" genom att tillsätta lite sprite eller liknande. Då får man en riktigt god lättdrink som gör att man håller hela kvällen ut utan att behöva fundera så hårt på "varannan vatten".

119 :- på Systembolaget, är det ett prisvärt vin då?
Njae.. är något rosévin värt 119 spänn skulle jag nog vilja kontra med. Men så är det väl kanske inte riktigt för att få den mest underbara nektar man köper en sådan här flaska, utan mer som ett statement. För det är ju som det brukar i den här genren, man får oftast ett bättre vin för en billigare peng utan den balla etiketten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...