tisdag 30 juli 2013

Min Mancave

Häller på och fixar lite med ett utrymme i svärfars lada där jag kan hålla till med mina små projekt. Dvs. träsnideri till god musik och dricka en och annan öl. En Mancave med andra ord, ett hem för "Rock Carvings in Wood". Det finns en hel del att göra fortfarande, men detaljer som el och stereoanläggning, gör att det har kommit en bra bit på väg till en dräglig tillvaro.
Dessutom är jag väldigt nöjd med mitt senaste alster, en bänk gjord för att sätta fast mina träjobb på en bra ståhöjd.

Allt för en spottstyver. Foten är en rejält stadig klump från ett ljusbord som köptes på blocket för en femhundring. Lutningsbart och höj och sänkbart. Själva ljusbordstoppen står redo i rummet bredvid om man skulle behöva det någon gång. Till det köpte jag en spillbit av en ekbänkskiva för 46 daler hos lokala trävaruhuset. Lite sågande och limmande för att få rätt form och sedan gå bärsärk med borrmaskinen och vips var bänken färdig.


Kommer att komplettera med ett fäste med en hävstångsfunktion för att snabbt och smidigt kunna ändra position på stycket jag jobbar med, lite punktbelysning och en upphängningsanordning för en Dremel. Kanske även ett fäste så att jag ständigt kan ha slipsten och strigel på plats för att snabbt och enkelt kunna hålla järnen och knivarna vassa.

Very nice...
Det enda som skulle kunna bli bättre vore om detta var aningen närmare hemma och inte i Hellsingland, men ändå...


4 kommentarer:

 1. Fan va najs!
  Jag uppskattar arbetsunderlättande åtgärder och det här såg extremt trevligt ut måste jag säga. Gitarren ser lovande ut också. Det är bara att köra hårt.
  Vad skall du ha för setup i den där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det håller på att bli bra i verkstan. Tyvärr ligger den 25 mil bort, så det är inte så ofta jag kan använda den.
   Det blir till att börja med att sätta tillbaka Epiphone originaldelarna, sedan får jag se vad som händer. Har planerat att sälja den när den är klar, så vi får se.

   Radera
 2. BTW: håller fortfarande på att lära mig kommentarsfunktionerna på olika bloggar...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...