tisdag 13 augusti 2013

Polar'n Per fortsätter tjata om NIN!

Nine Inch Nails - Copy of a (2013)
Som jag skrev i en tidigare artikel så har Nine Inch Nails vaknat. Det rör följaktligen på sig även vad det gäller material som når ut via nätet. Trent Reznor släpper nu videon till "Came Back Haunted" producerad av David Lynch (Mannen bakom bland annat Twin Peaks) och ett gratisspår ("Copy of a") finns även att ladda ner via Amazon.

Att sprida sina alster via nätet, vind för våg, har han gjort tidigare. Denna gång känns det mer genomtänkt och som en medveten strategi att lansera nya skivan.

Annorlunda var det förr. Under aliaset "seed0" gjorde han sig ett namn och blev högt aktad som sk seeder bland NIN-frälsta nerladdare. Han publicerade tidigare outgivet material såsom samlingar, t ex "Still" med lugnare upptagningar samt filmer som varit lite för kontroversiella för att nå ut den "vanliga"  kommersiella vägen.


Nine Inch Nails: "Came Back Haunted" (2013) from Nine Inch Nails on Vimeo.

Det var högprestandalänkar till bootlegmaterial i högupplösta format, ett präktigt wow för de inbitna, samtidigt som myten om denna seed0 spriddes satt Reznor och dröjde med att offentliggöra sin nyfunna roll, den att exploatera nya affärsmodeller för nätet. Han har, hur som helst, alltid nått ut till sina fans, via den otroligt omfattande www.nin.com, med forum, chattrum och andra sätt att interagera. Via sin webbplats samlar han andras mixar på hans plattor, videos och foton som fans laddar upp. Han har skapat delaktighet och kollaboration, en klubb för de som vill medverka. Så experimentlustan finns inte bara i användningen av instrument och datorer.

Nog om det,

/Polar'n Per

Mer om Nine Inch Nails:
...på webben
...på  Spotify

Tre starka kort:
1. Ytterligare ett spår för gratis nerladdning via Amazon
2. David Lynch, bara det lixom!
3. Platta på gång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...