tisdag 13 augusti 2013

Recension - Tsar Bomba

Tsar Bomba annu ett Stoner/Metal gäng från Frankrike som det är värt att lägga på minnet. Bandet levererar en tung, riffylld avgrundsstoner med stora inslag av grunge som gör det hela väldigt spännande.
Med sitt debutalbum "Silent Queen" presenterar dom tung och svängig musik, som ger en känsla av Alice in Chains mixad med Kyuss. Särskilt genom sångaren Cédric Marcel ofta låter ruggigt lik Laney Staley från Alice in Chains, stundtals med en touch av Marilyn Manson, vilket gör att man flyttas till tider då just Alice In Chains var bland det skönaste man kunde hitta i skivhyllan, som tur är lyckas han dock med detta utan att förlora sin egen särart. 


Bandet består av:
Cédric Marcel : Vocals
Fabien Fok : Guitar
Wojtek Nowak : Bass
Jérôme Farion : Drums

Musiken i sig ger en rejäl tyngd men även Bandnamnet i sig har en viss tyngd på egen hand, då det anspelar på världens mest kraftfulla kärnvapenbomb som någonsin detonerats.

Ett klart spännande gäng som jag helt klart rekommenderar. Som om det inte var nog, så kan man ladda ner deras skiva helt gratis på deras Bandcamp sida om man inte hellre vill ha deras skiva i ett fysiskt exemplar, men då får man nog vara lite alert, eftersom den vita vinylen som den erbjuds på, endast ges ut i 250 ex.

Jag ger dem starka 3/5 Spader, helt klart rekommenderade.

 
Mer info hittar du här:
Facebook
Bandcamp

1 kommentar:

  1. Lyssnade igenom plattan och det är en gedigen trea och ett utropstecken för hur bra detta lär rocka levande!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...