lördag 5 oktober 2013

Ett tips till alla musiker. Ardour Studio

Detta kanske redan är allmänt känt för alla med musiker-aspirationer därute, men eftersom jag normalt inte är det, och att jag snubblade över detta i egenskap av datanörd i stället så är det här rackarns nytt för min del.

Opensource studion vid namn Ardour. För en spottstyver till penning, i praktiken "betala vad du vill" men om man vill ha uppdateringar, minst 1 dollar, så får man tillgång till en i mina ögon kapabel mjukvarustudio. Finns till Linux eller OSX.


Spela in, Redigera och Mixa är vad man utlovar och det enda du behöver är en dator som inte är allt för trög, Linux, tex. Ubuntu (Ardour finns med i deras programvaruru bibliotek för enkel nedladdning), och ett par dollar till utvecklarna (behövs inte om ens om man bara vill testa) och sedan är det bara att köra. Jag antar att ett ljudkort med rätt typ av in/utgångar är att rekommendera.

3 kommentarer:

 1. Intressant. Jag kör själv med Reaper som också är ett slags gratis/prova på så länge du vill-grejs. Hur står detta sig? Har du någon uppfattning om detta?

  SvaraRadera
 2. Totenfresser som kommenterade ovan från FFAVS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en aning. Är inte musiker själv, så jag har bara provat att installera det snabbt och småpillat lite i gränssnittet.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...