söndag 27 oktober 2013

Recension - Pearl Jam : Lightning Bolt

Mästarna är tillbaka, Pearl Jam släppte nyligen sin tionde studioplatta, Lighning Bolt. Gruppens skivor kan vara lite ojämna stundtals, men i mina ögon, aldrig dåliga.

Förra skivan, Backspacer, var dock en fullträff och nu är det då dags att kika lite på uppföljaren. Och Seattle-pojkarna som gått och blivit män (och frågan är om Eddie kan ses som en Seattlebo?) gör det helt sonika igen. Detta är en fantastisk platta, kanske en av bandets bästa.

Musiken svänger från stillsamt och vackert till rockrökare som rör sig mot punkens energi. Jag tänker hålla den här recensionen kort, för den kommer bara att bli en massa upprepningar av superlativ, så det är bara att sammanfatta den som det mästerverk den är och slanta upp en full pott i betyget. Det är en skiva som jag kommer att lyssna på mycket i framtiden.

Själva förpackningen är även den mästerlig. CD:n består av välfylld booklet, med bilder och texter. Bilderna är enkla och stiliserade. Väldigt stilrent.

Muiken är engagerande, både i sina lugnare akustiska stunder och i de mer rockande numren. Dessutom känns texterna extra uttrycksfulla och talande och det betyder en hel del när det handlar om ett band som har ovanligt mycket patos och klokheter att förmedla.
Eddie och grabbarna är verkligen på topp på Lightning Bolt och nu kan jag inte göra annat än att spela skivan om och om igen och hoppas att dom tar sig till Sverige igen. En tillställning som jag bara vägrar att missa i så fall.

Full pott! 5 ess av 5 möjliga.


Sammanfattning:
Betyg: 5/5
Favoritspår just nu: Mind Your Manners och Sleeping By Myself
Bolag: Monkeywrench Records
Release: 15:e Oktober 2013

Band:
Jeff Ament
Matt Cameron
Stone Gossard
Mike McCready
Eddie Vedder

Tracklist:
1. "Getaway"                       3:26
2. "Mind Your Manners"     2:38
3. "My Father's Son"           3:07
4. "Sirens"                           5:41
5. "Lightning Bolt"             4:13
6. "Infallible"                      5:22
7. "Pendulum"                    3:44
8. "Swallowed Whole"       3:51
9. "Let the Records Play"   3:46
10."Sleeping by Myself"    3:04
11."Yellow Moon"             3:52
12."Future Days"               4:22

Mer Info:
Hemsida
Facebook
Spotify


Support The Bands You Like!

1 kommentar:

  1. Stark skiva. Den växer för varje varv den får snurra. Egentligen är det väl bara en eller två låtar som, utan att vara dåliga, faller lite ur ramen. Let the records play tex tycker jag känns lite struttig. I övrigt är skivans inledning och spåren efter LTRP mycket bra och till och med stundtals lysande.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...