måndag 23 december 2013

Dagens Musiktips - Black Vulpine

Jag vet inte så mycket om bandet Black Vulpine ännu, mer än att dom nyss gav ut sin första skönsvängande demo och att man har lite på gång för nästa år, nämligen en fullängdare, men först vill man ut och spela så mycket som möjligt och låta låtarna sätta sig.

Bland annat så har man just släppt en tämligen intetsägande teaser till sin första video, "Grace", men med tanke på demon, så tror jag det här kan bli riktigt lovande. Videon kommer förhoppningsvis att hinna ut innan året är slut.

Bandet är en rävlik kvartett från Dortmund, Tyskland, och består av lika delar manligt och kvinnligt. Där männen står för själva rytmsektionen.Tidigare kallade man sig Newphoria, men allt eftersom tiden gick och man utvecklade sitt sound så tyckte dom att det var dags för en förändring även med bandnamnet, och så föddes alltså Black Vulpine.

Tillbaka till musiken som finns ute i detta nu, det är skönt riffig, driven och svängig Stoner med snygga melodier. Du hittar den på Bandcamp (se nedan). Ett band som jag absolut kommer att hålla ögonen på under nya året. Att man dessutom kommer från Tyskland underlättar ju för eventuellt turnerande till våra breddgrader, så det är bara att hoppas att någon bokar.

I väntan på den den nya videon, som jag hoppas få återkomma till vid ett senare tillfälle, så tänkte jag bjuda på en äldre video från tiden som Newphoria, "Stop And Start", som stakar ut den nya musikaliska riktningen en aning.


Laguppställning:
Sarah Middeldorf - Vocals / Guitar
Daria Stirnberg - Guitar
Stefan Zachaias - Bass
Rüdiger Stirnberg - DrumsMer info om Bandet:
Facebook
Hemsida
Bandcamp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...