fredag 3 januari 2014

Day oF Devil

Jag hörde denna låten, "What I Used To Believe"på Bandcamp för ett tag sedan, och trots den usla kvaliteten på produktionen så har låten något så rått och genomträngande i sig, som inte riktigt kunnat lämna mig ifred sedan dess.
Inspelningen är gjord på vad jag tror är ett hotellrum, på en fyrkanals mixer. Det är rätt krappig trummaskin och keyboard som enda komp, men gitarren tillsammans med sången ger ett väldigt starkt intryck. Tillsammans med den skruttiga produktionen ger det något spöklikt, från andra sidankänsla, och lite desperat intryck som tränger igenom på ett underligt sätt.
Ibland blir Lo-Fi så rätt i dagens välproddade mediabrus, och jag vet inte om låten skulle kunna tjäna på en bättre produktion eller om det skulle förstöra låten. Möjligen om det vore David Lynch som producerade det hela.

Att bandet, Day oF Devil, dessutom är ett mysterium i sig för mig, gör inte saken bättre. Det som skrivs på bandets/artistens sida är vid första påseendet en massa gibberish och drogrelationer. Så låt oss börja med att kika på den fakta som går att få ut av sidan, samtidigt som ni lyssnar på låten.

Den är släppt på Bandcamp den 16:e Mars 2013, men enligt texten på sidan, så är den inspelad kring den 16:e Mars 2010 i/på Lafayette, kan vara syftning till en stad, eller möjligen ett hotell. Den är inspelad av två personer, varav den ena manlig. Det finns i texten syftningar till att den manliga gitarristen kort efter lämnat detta liv.
Det enda "riktiga" namn sidan ger är  ett tack till Gloria Excelsis, en Engelsk modell som som poserat för de bilder som finns som omslag till låten, det finns även ett tack till "The Elf" som skall stå för produktionen. Dock finns det en blänkare om att The Elf och Gloria är en och samma person.

Med andra ord får vi titta närmare på denna Gloria. Förutom lite modellsidor här och där så har hon en kanal på vimeo med lite lättklädda videor. Lite grävande ger oss dessutom en intervju på en pokersite, som ger oss lite musikreferenser. Gloria gillar tydligen bland annat The Doors och Led Zeppelin. Just The Doors är omnämnda vidare i texten tillsammans med Nirvana och Bob Marley. Det skulle kunna vara så att det är just Gloria som sjunger på låten, men det är inte bekräftat. Jag har försökt att få kontakt och ytterligare information om omständigheterna runt inspelningen, men har hittills gått bet. Ett spännande litet enigma helt enkelt. Om någon vet mer, upplys gärna.2 kommentarer:

 1. Hoppas 2014 hittills har innehållit en massa positivt för dig och fortsätter på samma sätt!
  Rock on!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jotack, 2014 börjar bra. Ledig ännu så länge. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...