tisdag 7 januari 2014

Spader Ess Tänker Högt om Vinyler

Jaha, då var man igång igen.
Ett RIAA filter inhandlat, så gårdagskvällen blev vikt till lite nostalgitrippande i den spillra av vinylsamlingen som fortfarande finns kvar (plus ett par nya skivor som inhandlats trots bristen på spelmöjlighet).

Det är bara att böja sig för den svarta plastens magi. Det är något av en Zen-upplevelse att lägga på en skiva på skivtallriken. Nästan så att jag skulle vilja jämföra det med en japansk teceremoni. Man kan skval-lyssna på Spotify och även CD, men att sätta på en vinyl blir liksom mer allvar, det kräver lite mer av en redan från start. Ett starkare fokus helt enkelt. Och då har jag ännu inte nämnt ljudet. Jag har inte gjort några jämförelser (men det kommer nog), men jag inbillar mig att ljudet är så mycket bättre utan några större insatser från min sida.

Vart det här kommer att föra mig vad det gäller skivsamlande, ingen aning? Tanken är inte att börja bunkra vinyl i parti och minut igen, utan mer att ha möjligheten att spela vinyl, när andan faller på och att kunna köpa sådant som känns speciellt. Visst känns det lite surt att inte ha vissa plattor som jag sålde iväg tidigare (jävlars!), särskilt när man ser vad dom ligger på i pris idag om man skulle köpa dem nya. Men gjort är gjort, och jag antar att det kommer att påverka samlandet. Om inte annat så har jag ju fortfarande samma platsbrist för förvaring. :-) Men det kommer nog att bli en och annan tur till vinylbutiker och begbackar här och där.

2 kommentarer:

  1. Härligt. Vad blev det för RIAA då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev något billigt från Kjell & Co, men det var det jag kunde få tag i snabbast. :-) Men så här långt är jag nöjd.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...