tisdag 18 mars 2014

Dagens Musiktips - Starblind

Fick ett mail i lådan från ett Svenskt band vid namn Starblind som är i begrepp att släppa sitt debutalbum Darkest Hour (29:e April).

Och jag kan väl inte annat än säga att det verkar lovande på det lilla jag har hört.
Bandet lirar klassisk NWOBHM och det är väl inte helt utan att man undrar om bandnamnet är hämtat från från Iron Maidens låt med samma namn, för det går inte att undvika att höra vissa influenser av engelsmännen (till och med basljudet är förvillande likt herr Harris). Dessutom har man fått till ett i mina ögon otroligt snyggt omslag till skivan.

Bandcamp bjussar man just nu på 3 låtar från skivan, passa på att lyssna in.


7 kommentarer:

 1. Fick också tips om denna grupp och skrev om dem.
  Underbar grupp tycker jag och ska bli spännande att få följa.

  SvaraRadera
 2. Det låter helt okej, men det grymma var omslaget som i första hand fångade min uppmärksamhet. Lite skillnad mot eländet Frontiers sysslar med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, här är vi långt ifrån mindless massproduktion av omslag.

   Radera
  2. Halloj,

   Kul att du gillar omslaget

   Konstnären som gjort omslaget är Yannick Bouchard (King Diamond m.m) Vissa älskar omslaget medans andra hatar det vilket är bra då det iallafall väcker en reaktion. Framsidan är inte helt klar än då loggan kan komma att positioneras annorlunda samt ha en anna färg/ton.


   Länk för att se mer av hans arbete nedan:
   http://illusorydreams.com/

   Mvh
   Mike /Starblind

   Radera
  3. Tack som fasiken för länken. Yannick skall absolut upp på radarn, otroligt talangfull. Kanske material till ett eget inlägg någon gång. Jag tycker att ert omslag är otroligt snyggt. Jag gillar den fridfulla 50-tals idyllen på ytan med det dolda hotet under. Kanske 60-talet som knackar på dörren med stora omvälvningar.... :-)

   Radera
 3. Temat för framsidan är en produkt av ett lång diskussion internt i bandet och påbörjades efter vi enats om album titel vilket blev "Darkest Horrors" då de flesta av låtarna är skräckhistorier. Efter titeln var satt så kom vi in på detta spår och på den vägen är det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...